Her er de kule sommerjobbene

Aldri har det vært så mange sommerjobber å få - men hvordan velger du rett jobb?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgets kvaler

Sommerjobb? Hva skal du velge ut fra? Jobben som gir flest penger? Den som er kul og morsom? Eller den som gir deg den beste erfaringen?

- Er du ung, er det viktigste kanskje at du finner noe du synes er attraktivt, samtidig som du får tjent noen penger. Men nærmer du deg det tidspunktet der du skal ha en permanent jobb, er det veldig smart å velge en jobb som er nyttig, en det kan være bra å ha på CVen, sier kontorsjef i Arbeids- og velferdsetaten (NAV), Hans Kure.

Skal du jobbe i sommer? - Søk før toget går! Fotoillustrasjon: Per Ervland.
Skal du jobbe i sommer? - Søk før toget går! Fotoillustrasjon: Per Ervland. Vis mer

Her er de kule sommerjobbene

  1. Ti kule sommerjobber

Ifølge Kure er det viktig å være oppmerksom på
at det slett ikke er alle sommerjobber som blir offentliggjort - selv om det hittil i år allerede har vært utlyst rundt 4.200 jobber via NAV.

- Veldig mange jobber kan du finne via ditt nettverk. Det er veldig viktig å være aktiv, om man ønsker en bra sommerjobb. Ta eksempelvis gjerne direkte kontakt med en arbeidsgiver du er interessert i, foreslår kontorsjefen.

Ti tøffe

Vær oppmerksom på at svært mange sommerjobber har søknadsfrist i slutten av mars, eller starten av april. Vil du ha drømmejobben, må du altså handle fort. Selv om det kanskje er jobber til alle i år, blir utvalgte selvsagt mindre og mindre jo grønnere trærne blir.

- Grunnet den høye aktiviteten på arbeidsmarkedet, ses dette også i antallet av sommerjobber som er tilgjengelige, sier Kure.

DinSide Jobb har funnet en rekke jobber vi mener kan være morsomme og interessante, selv om det så klart avhenger av den enkelte person, og vedkommendes kompetanse og ønsker forøvrig:

Sjekk ti kule sommerjobber

Utenriks

Finner man ikke drømmejobben innen riksgrensen, er det fullt mulig å finne morsomme og lærerike jobber i utlandet.

- Det vil være en veldig positiv erfaring å få på CVen din, og ikke minst en god mulighet til å lære språk, avslutter Kure.

I lenkene under finner du flere søkesider som har jobb i utlandet som tema, dette gjelder blant annet Eures og Norjobb.

Nyttige lenker om du leter etter sommerjobb:

www.nav.no
www.monster.no
www.stepstone.no
www.manpower.no
www.lo.no
www.sommerjobb.no
www.ung.no
www.eures.no (utlandet)
www.norjobb.no (utlandet)

Mer om jobbsøking: