En slik TV (til venstre) er kåret til årets julegave. Foto: Per Ervland
En slik TV (til venstre) er kåret til årets julegave. Foto: Per ErvlandVis mer

Her er årets julegave

Elektronikkbransjen tror dette produktet vil finnes under mange juletre i år.

Stiftelsen Elektronikkbransjen har igjen kastet glans over et produkt de tror mange av oss vil kjøpe eller ønske oss til jul i år. I fjor var det dette produktet som vant, mens Nintendos spillkonsoll Wii og en lampe fra Phillips også har fått hedersbetegnelsen. I år er det en spesiell type flatskjerm som er kåret til årets julegave.

Fagbladet Elektronikkbransjen kårer LCD LED-TVene i serie 7 fra Samsung til årets julegave 2009.

Vi har selvsagt testet LED fra Samsung - se resultatet!

- LED-belysningen har gjort det mulig å lage en LCD-TV som er mindre enn tre centimeter tykk, som samtidig har god kontrast og godt sortnivå. Samsung har ledet an i denne utviklingen, og blir derfor kåret til årets julegave. Dette er en TV man enkelt kan henge på veggen! sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Årets beste produkter

Kåringen fant sted på Radisson SAS Plaza Hotel nå i kveld der både bransjefolk og journalister var til stede. Årets jury skal ha bestått av redaksjonen i fagbladet Elektronikkbransjen, sammen med andre fra bransjen.

Det er lagt vekt på å finne frem til produkter av høy kvalitet som representerer både volum og brukervennlighet, som gjerne tilfører markedet noe nytt, og som det kan forventes at mange ønsker seg til jul - enten til seg selv eller familien, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til hovedprisen utpekes det vinnere i flere kategorier.

ÅRETS JULEGAVER 2009
Årets julegave: Samsung 7-serie: Les vår test av 6 og 7-serien her!
Årets dataprodukt: Acer Aspire Timeline
Årets fotoprodukt: Casio Exilim EX-H10
Årets hvitevarer: Bosch Green Technology inside
Årets klassiker: Moccamaster
Årets lydprodukt: Harman Kardon Go + Play
Årets mobiltelefon: Apple Iphone 3GS 32 GB Se vår test her!
Årets småelektriske: Nespresso Citiz
Årets tilbehør: Skjermrens
Årets underholdningsmaskin: Playstation 3 Slim

Av listen ser vi at kaffe er populært i elektronikkbransjen.

- Nespressos kaffemaskin får prisen for årets småelektriske produkt. Dette er en liten og plasseringsvennlig maskin, som gir forbrukeren den samme kaffen hun eller han får i de mange kaffebarene. I tillegg har vi kåret kaffetrakteren fra Moccamaster til årets klassiker. Fortsatt drikker folk flest traktekaffe hjemme, sier fagredaktør Erik Andersen.

DinSide kommer om ikke lang tid tilbake med en test av tre kaffemaskiner som bruker pods - følg med.

Ønsker seg harde pakker

Enten du skal gi bort en LCD-TV eller ikke til jul, kommer harde pakker høyt opp på ønskelista, også blant voksne. Det amerikanske forbrukernettestedet Consumer Report fant også ut at blant de enkelttingene de spurte skulle gi bort til jul, var det elektroniske artikler som toppet listen med de fem første plassene.

Se topplisten her

Stiftelsen Elektronikkbransjen er en interesseorganisasjon for bransjer som driver med elektriske husholdningsapparater, lyd, bilde og data, telematikk og handel og verksted.