Påsken 2019

Her er åpningstidene på Vinmonopolet

Sjekk når det er åpent på polet i påsken.

NÅR STENGER POLET: Her får du oversikten. Foto: NTB/Scanpix
NÅR STENGER POLET: Her får du oversikten. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Påsken er høytiden med flest helligdager - som kan gjøre det vanskelig å orientere seg når det gjelder alkoholsalg og åpningstider på Vinmonopolet.

For også på dager det er åpent, vil det kunne være kortere åpningstider på grunn av de påfølgende helligdagene.

Disse dagene er polet stengt i påsken

Følgende dager er det naturlig nok ikke åpent på Vinmonopolet:

  • Skjærtorsdag: 18. april
  • Langfredag: 19. april
  • 2. påskedag: mandag 22. april

Når det gjelder onsdag den 17. april, altså dagen før skjærtorsdag, opplyser Vinmonopolet at de fleste pol stenger klokka 15:00, men enkelte vinmonopol stenger en time tidligere, klokka 14:00.

Du bør altså dobbeltsjekke hva som gjelder for ditt lokale vinmonopol om du skal handle denne onsdagen.

Lørdag 20. april, som er påskeaften, holder bortimot alle polene åpent til klokka 15:00, men ett sted holder de stengt, nærmere bestemt i Hammerfest, hvor hele senteret der polet holder hus, holder stengt denne dagen.

LUKSUSVIN: Klokken 10 torsdag 7. februar ble noen av klodens mest ettertraktede viner sluppet i Vinmonopolets spesialbutikker. Bjørn Håvard hadde ventet lengst av alle i kø: 16 dager! Video: Kristoffer Løkås. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

For deg som gjerne handler på Systembolaget i påsken, har de generelt ordinære åpningsider på skjærtorsdag og påskeaften. Husk at Systembolaget i Strömstad derimot holder stengt på skjærtorsdag.

Ellers holder de stengt resten av påskedagene.

Hva med ølsalget i påsken?

Når det gjelder salg av øl og annen alkoholholdig drikke med maks 4,7 prosent alkohol i dagligvarebutikkene, er det alkoholloven som bestemmer reeglene.

I forbindelse med påsken er det spesielt dager før helligdager at man kan oppleve andre tidspunkter for ølsalg enn ellers - som for påskens del blir onsdagen før skjærtorsdag og påskeaften, som er på lørdag.

Ifølge Virke skal salget på dager før søndager og helligdager som hovedregel opphøre klokka 15:00, men kommunestyret i den enkelte kommune kan innskrenke eller utvide tiden for salg i forhold til dette.

Kommunen kan maksimalt forlenge salgstidene for alkohol til klokka 18:00 på lørdager og dager før helligdager.

Altså bør du sjekke hva som gjelder i kommunen du bor i.