Bruktvarene er ikke jevnt spredd over hele landet. (Faksimile: Finn.no)
Bruktvarene er ikke jevnt spredd over hele landet. (Faksimile: Finn.no)Vis mer

Her bor de ivrigste selgerne

Det er store lokale forskjeller på hvem som er ivrigst på markedsplassen Finn.no

Du har antakelig kjøpt eller solgt noe på Finn.no. I snitt legges det månedlig ut 21,1 annonser per 1000 innbyggere, melder Finn. Det viser seg imidlertid at det er store forskjeller på hvem i landet som er de mest aktive bruktselgerne på nett.

De ivrigste kremmerne bor på Østlandet, nærmere bestemt i Oslo og i Akershus. I Oslo legges det i snitt ut 36 annonser per 1000 innbyggere per måned.

De neste fylkene med flest bruktselgere er Vestfold, Østfold og Sør-Trøndelag.

Nordlendinger minst aktive

Nordlendinger er de minst aktive på FINN-torget. I Finnmark legges det kun ut 5,2 annonser per 1000 innbyggere, noe som står i skarp kontrast til Tigerstaden og snittet for Norge totalt.


"Alle" skal ha sofa

- De ivrigste selgerne befinner seg på Østlandet, og i noen av de største byene. Grunnen kan være at det er et større marked for kjøp og salg her, og at folk bor tettere. Særlig hvis man skal kjøpe større varer, kan det være gunstig med kort reisevei, sier produktdirektør for Finn-torget, Nina Sandvold Brekke.

Hun understreker imidlertid at markedsplassen også har betalingsløsninger gjør det mulig å handle trygt uten å møte selger.

Folk i Oslo og Akershus legger i større grad ut møbler og innbo enn i resten av landet.

- Kanskje de er mer opptatt av innredningstrender og bytter ut tingene sine oftere, sier Brekke.

Ordet "sofa" er i hvert fall det mest populære ordet på Finn-torget.

Men alt på Finn.no er ikke like pent...

Bruktbølge

De aller fleste fylkene opplever en kraftig vekst på grunn av bruktbølgen som herjer landet, delvis som en følge av finanskrisen, melder Finn.

Økningen totalt sammenlignet med mars i fjor ligger på 33 prosent. Siden påsken var i mars i fjor, påvirker dette tallene noe. I ferier og høytider legges det tradisjonelt ut færre annonser enn ellers.

- Vi har sett en solid økning på de minst aktive stedene, og vi tror disse vil komme sterkere fremover. Potensialet er der, spesielt hvis vi sammenligner med svenske Blocket. Her har de sett en omvendt trend. I begynnelsen var nettstedet mest populært i lokale områder, mens vi i Norge først har fått fotfeste i tettbygde strøk, sier Brekke.

Du kan gjøre kupp på svenskenes Finn!

Bruktsalget fordelt på fylker (Antall innlagte annonser per 1000 innbyggere i mars)
FylkeAntall annonser
Oslo36,0
Akershus30,6
Vestfold26,9
Østfold24,9
Sør-Trøndelag24,2
Buskerud24,1
Rogaland20,7
Hedmark18,6
Oppland18,1
Vest-Agder17,3
Hordaland17,1
Aust-Agder15,4
Telemark14,7
Troms11,9
Nord-Trøndelag11,9
Møre og Romsdal11,0
Nordland6,8
Sogn og Fjordane6,6
Finnmark5,2