Salg på Moss Lufthavn Rygge

Her blir det opphørssalg av taxfreevarer - til alle

Moss Lufthavn Rygge er stengt. Nå blir det opphørssalg på taxfreevarer på flyplassen, og det er åpent for alle.

ÅPNER FOR OPPHØRSSALG: Flyplassen på Rygge er stengt, men fredag og lørdag åpner selskapet som drev taxfreebutikken for opphørssalg. De selger alle taxfreevarer unntatt kvoteregulerte varer - så du får altså ikke kjøpt tobakksvarer og alkohol. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ÅPNER FOR OPPHØRSSALG: Flyplassen på Rygge er stengt, men fredag og lørdag åpner selskapet som drev taxfreebutikken for opphørssalg. De selger alle taxfreevarer unntatt kvoteregulerte varer - så du får altså ikke kjøpt tobakksvarer og alkohol. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Oslo Lufthavn nylig har åpnet en ny og mye større taxfreebutikk og stadig større deler av den nye piren, har Moss Lufthavn Rygge stengt dørene som en konsekvens av at Ryanair besluttet å avslutte sine flyvninger fra flyplassen etter innføringen av den nye flyseteavgiften.

Lørdag var siste dag med flytrafikk på Moss Lufthavn Rygge, og nå er dørene stengt. Til helgen åpner imidlertid flyplassen for taxfreesalg for alle.

LA NED: Ryanair besluttet å legge ned sine ruter fra Rygge etter innføringen av flyseteavgiften. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
LA NED: Ryanair besluttet å legge ned sine ruter fra Rygge etter innføringen av flyseteavgiften. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Tomas Ekvoll, taxfreesjef i selskapet Airport Retail Norway som har drevet taxfreesalget på Rygge, sier til Dinside at de vil holde åpent for taxfreesalg til alle fredag 4. november og lørdag 5. november.

Da kan du altså handle taxfreevarer uten flybillett eller boardingkort - som vanligvis må fremvises dersom du skal handle slike varer.

- Vår lille gest som takk til kundene

- VÅR GEST TIL KUNDENE: Tomas Ekvoll i Airport Retail Norway sier til Dinside at bakgrunnen for utsalget er at de ønsker å slippe å flytte varene - samtidig som det er en gest til kundene som har reist fra Rygge. Foto: Airport Retail Norway
- VÅR GEST TIL KUNDENE: Tomas Ekvoll i Airport Retail Norway sier til Dinside at bakgrunnen for utsalget er at de ønsker å slippe å flytte varene - samtidig som det er en gest til kundene som har reist fra Rygge. Foto: Airport Retail Norway Vis mer

Ekvoll sier til Dinside at de er spente på oppmøtet foran helgens salg.

Om grunnen til at de velger å kjøre salg på de gjenværende taxfreevarene på den nedlagte flyplassen, sier han:

- Dette er litt todelt: Vi sparer jobb på å flytte varene, og så er vi også lei oss for at ni år på Rygge er borte. Så nå gjør vi dette for alle våre kunder, dette er vår lille gest som en takk til alle våre kunder, sier Ekvoll til Dinside.

30 prosent rabatt på taxfreeprisen

Selskapet har solgt varer med 30 prosent rabatt til alle reisende til og fra Rygge de siste månedene. Under helgens salg selges alle varer til 30 prosent rabatt.

- Vi har valgt å tolle inn resterende varebeholdning, altså tollavgifter og moms, på gjenstående varer - og selger det som en vanlig butikk ville gjort, med unntak av kvotevarer, forteller Ekvoll.

Det som er til salgs er ifølge Ekvoll alt innenfor parfyme/kosmetikk-kategorien samt sjokolade.

- Det er snakk om en parfymebeholdning tilsvarende rundt 8 millioner kroner samt sjokolade for halvannen til 2 millioner kroner, forteller Ekvoll.

Han hevder at rabatten på 30 prosent kommer som rabatt på den ordinære taxfreeprisen, og altså ikke som rabatt etter at de har tollet varene inn.

- Vi tar kostnaden på momsen, sier han til Dinside.

Du skal imidlertid ikke handle ukritisk på taxfree, om det er på utsalg eller til vanlig taxfreepris:

SJEKK PRISEN! Dinsides pristester har tidligere vist at taxfreegodteri ofte kan være billigere på dagligvarebutikken. Foto: Berit B. Njarga
SJEKK PRISEN! Dinsides pristester har tidligere vist at taxfreegodteri ofte kan være billigere på dagligvarebutikken. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Tidligere pristester på Dinside har vist at du kan få mange av taxfreevarene billigere på dagligvarebutikken, for eksempel sjokolade og godteri - og vi har også funnet mange av kosmetikkproduktene billigere i vanlige butikker. Våre pristester av flyplassbutikker kontra flyenes ombordbutikker har også vist at det ofte er billigere å handle ombord på flyet enn på taxfreebutikken på flyplassen.

Hva skjer med resten?

Hva skjer så med resten av varene, som selskapet eventuelt ikke får solgt?

Ekvoll sier at de jobber med å overføre resten av kvotevarene til Torp, hvor de også driver taxfreesalg.

Selskapet Travel Retail Norway er en del av selskapet Travel Retail Group, som også driver outlet-butikker. I Norge driver de Outlet One i Vestby.

Ekvoll sier til Dinside at det ikke er tatt noen beslutning på hva som eventuelt skal skje med de varene som de eventuelt sitter igjen med etter helgens utsalg - men han sier at man ikke kan se bort ifra at de resterende varene som eventuelt ikke blir solgt under helgens arrangement, kan finne veien til outlet-butikken i Vestby.

- Vi får se hvordan dette ender og hvor mye det er igjen, men du skal ikke se bort fra at det kan være et alternativ at de resterende varene vil selges der. Men det er ikke jeg som har ansvaret for butikken i Vestby, så jeg kan ikke ta stilling til det akkurat nå, uttaler Ekvoll til Dinside.

Utsalget på den nedlagte flyplassen på Rygge vil holde åpent for taxfreesalg for alle fredag 15-19 og lørdag 10-15.

Les også:

Derfor får du ikke kjøpt peanøtter og potetgull på taxfree

Sjekk ut den nye og MYE større taxfreebutikken på Oslo Lufthavn