Eurolandene blir gunstige feriemål i sommer. Det samme gjelder Danmark, hvor den norske krona fortsatt vil nå langt. Foto: All Over Press
Eurolandene blir gunstige feriemål i sommer. Det samme gjelder Danmark, hvor den norske krona fortsatt vil nå langt. Foto: All Over PressVis mer

Her blir det billig i sommer

Spår gunstig valuta i disse ferielandene.

Mange nordmenn er allerede godt i gang med å planlegge årets sommerferie. I følge beregninger gjort av Star Tour bestiller faktisk nordmenn pakketurer for opp mot en milliard kroner, og det bare i januar.

Men hvor bør du reise hvis du vil få mest mulig for feriepengene?

DinSide har snakket med valutaanalytiker Magne Østnor i DNB, som spår billige ferieopphold i en rekke land i sommer.

>> Lurer du på hvor mye du får for pengene? Prøv DinSides valutakalkulator

Rimelig ferie i euroland

Skal du reise til utlandet i sommer, kan en gunstig valuta gjøre ferien ekstra rimelig, selv om det selvsagt ikke bare er valutaen som teller.

– Det er andre ting som er vel så avgjørende for hvor dyr ferien blir. Når det er sagt, er den norske krona nær rekordsterke nivåer mot euroen, sier Østnor til DinSide.

DNB-analytikeren tror nemlig den norske kronen vil styrke seg enda mer mot euroen i løpet av de neste 6 månedene. Altså vil typiske ferieland som Spania, Italia og Frankrike være gode alternativer i sommer.

I dag tilsvarer 1 euro 7,3 norske kroner, ifølge DNBs valutakurser. Går det som DNB tror, må du ut med enda mindre per euro i sommer.

Les også: Her er det salg på flybilletter, men er det egentlig billig?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reis til Danmark i sommer

Hele det siste året har den norske kronen hevdet seg sterkt mot den danske. I dag tilsvarer 97,7 norske kroner 100 danske kroner.

En kikk på de historiske valutakursene viser at dette slett ikke er hverdagskost, og vi må faktisk mange år tilbake for å finne en like gunstig kurs.

– Vi tror den norske krona vil holde seg stabil mot den danske. Vi må helt tilbake til 2002/2003 for å finne en tilsvarende sterk krone sammenlignet med den danske, forteller Østnor.

>> Dansk storsenter gir deg rabatt for å være norsk!

Planlegger du derimot helgeturer til New York eller London, bør du være rask. Ifølge DNBs prognoser skal den norske kronen svekkes mot både den amerikanske dollaren og det britiske pund.

– Vi tror både dollar og pund gradvis vil bli sterkere i tiden fremover, sier Østnor.

Les også: God økonomi i 2013? Sjekk selv