Hennes julegaver

Klikk deg videre til neste: Vaskehjelp

Aksjer

Kjøp aksjer og la henne vente på oppgangen.
Kjøp aksjer og la henne vente på oppgangen. Vis mer


Aksjer en kjærlighetsgave fordi det kan bidra til å skape økonomisk balanse i samlivet.

Har din kone vært hjemme med barn, eller jobber hun deltid, så taper hun pensjonspoeng. Vil du virkelig være en oppmerksom kavaler, gir du henne kompensasjon for de tapte pensjonspoengene gjennom å kjøpe aksjer i et firma du mener kan gi god avkastning.

Ved utgangen av 2004 var det 107.000 kvinner og 233.000 menn som eide aksjer og grunnfondsbevis i børsnoterte selskaper, ifølge AksjeNorge.

Les mer på DinSide:
Aksjesparing: De beste tipsene og de farlige fellene
Kvinner taper på hjemmarbeid

>>> Tilbake til innledningen

Klikk deg videre til neste: Gull og edelstener


Vaskehjelp

La noen annen ta over vasken, det er nemlig fortsatt slik at hun gjør dobbelt så mye husarbeid som han. Foto: Leah-Anne Thompson
La noen annen ta over vasken, det er nemlig fortsatt slik at hun gjør dobbelt så mye husarbeid som han. Foto: Leah-Anne Thompson Vis mer


Det er ikke bare det at husarbeid - støvtørking, stryking, speilpuss og golvvask - er noe av det tristeste en kan gjøre, bortsett fra å se maling tørke.

Sjansen er stor for at det er hun som er skurefillenes herre. Statistisk sentralbyrås levekårsundersøkelser viser at kvinner bruker dobbelt så mye tid på husarbeid enn hva menn gjør.

Vaskehjelp er er en god investering i familien som får mer tid sammen til hyggelige aktiviteter, og frigjør tid til arbeid og utdanning.

Uansett om du vasker selv eller ikke: bidrag til å fjerne denne aktiviteten fra hennes dagsorden vil bli mottatt med stor takk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Slik vasker du hvitt

>>> Tilbake til innledningen

Klikk deg videre til neste: Aksjefond


Gull

Gull og diamanter gir prisstigning.
Gull og diamanter gir prisstigning. Vis mer


- Smykker er mer enn en pengeplassering. De kan selges dersom situasjonen tilsier at en trenger penger. Også råvareverdien er viktig. Vi har sett en økning i prisen på gull, platina og diamanter, sa juvelér Conrad Langaard til DinSide i høst.

Analyseselskapet Bloomberg på sin side mener at diamantprisene vil stige i årene fremover som følge av at diamantutvinningen er mindre og etterspørselen stigende. De viser blant annet til at smykkesalget i Kina har doblet seg siden 2001.

Når du først skal ut på dette markedet for å handle gaver, bør du derfor sørge for å handle gull og diamanter. Ekspertene mener at smykker med særpreget design og godt håndverk kan stige verdi, slik man nå observerer at René Laliques arbeider har steget svært mye. Gå for unikater fra Joel Arthur Rosenthal og tyske Georg Hornemann.

Og du, tenk på hvor glad mor blir når hun får smykker!

Les mer: Hva golddiggerne visste

>>> Tilbake til innledningen

Klikk deg videre til neste: Studiefond til barna


Fonds


Sett penger i fond til din fru. Det er slik at kvinner kun besitter 37 prosent av fondsmidlene i Norge. På sikt kan fond gi god avkastning. Sett i gang og spar nå. Fondsbeviset kan du legge i en pen konvolutt.

Les mer: DinSides fondsseksjon

Gjør mor rik med årets julegave. Foto: Per Ervland/Laurent Hamels
Gjør mor rik med årets julegave. Foto: Per Ervland/Laurent Hamels Vis mer


>>> Tilbake til innledningen

Klikk deg videre til neste: Sunn og rik av vin


Sparing til barna

Spar til ungenes studier. Foto: Inga Holst
Spar til ungenes studier. Foto: Inga Holst Vis mer


Har du allerede gitt henne aksjer og fond? Barnas fremtid er viktig for alle foreldre. Om du ikke har kommet i gang med sparingen til barna, er det ikke for sent.

Putt et beløp inn i aksje- eller pengemarkedsfond etter hva slags preferanser du - og mor - har i forhold til sikkerhet og tilgjengelighet. Hun vil uansett sette pris på din ansvarlighet i forhold til deres - eller hennes - barn.

Les mer: Studiefond til barna

>>> Tilbake til innledningen

Klikk deg videre til neste: Kunst til å bli rik av


Sunn og rik av vin

Å drikke vin er sunt, men hvis man kan tjene på den, er vel heller ikke det så verst.
Å drikke vin er sunt, men hvis man kan tjene på den, er vel heller ikke det så verst. Vis mer


Spanske kvinner lever lengst i verden med en gjennomsnittlig levealder på 83 år, og det til tross for at 63 prosent av kvinnene oppgir at de ikke liker å drive med sport. Dette skriver spanske Elle. De spør om det er det daglige glasset med vin full av antioksydanter som bidrar (skjønt nå er det daglige rødvinsglasset på vei ut av spansk kosthold; det er helst de eldre som drikker vin til maten, mens de unge går for brus eller vann). Men ved siden av mor blir sunn, så kan hun også bli rik, om du vet å investere riktig:

 • Du kan investere i et vinfond
 • Du kan investere i å lagre vin i utlandet
 • eller kjøpe sikre vin som ennå ikke er tappet
 • Les mer: Bli rik på vin

  >>> Tilbake til innledningen

  Klikk deg videre til neste: Design i alle prisklasser


  Kunst

  Renoir er kanskje i dyreste laget, men noen av dagens kunstnere blir kanskje like berømt som den franske kunstneren?
  Renoir er kanskje i dyreste laget, men noen av dagens kunstnere blir kanskje like berømt som den franske kunstneren? Vis mer


  Kunst gir såvisst mer verdi enn å pynte opp ledig veggplass. Kjøp kunst til henne, og la henne få prisstigningspremien. Hva du skal kjøpe får bli opp til deg, men kunst som skal stige i verdi bør ha vist over tid at den har hatt prisstigning, potensiale til å bli kjøpt inn til samlinger og være interessant i markedet.

  Les mer: Kunsten å kjøpe kunst

  >>> Tilbake til innledningen

  Klikk deg videre til neste: Tid i tidsklemma


  Design


  Har du ikke penger nok til å kjøpe din vivs fantasimøbel, en stol tegnet av Arne Jacobsen eller Ludwig Mies van der Rohes Barcelona-stol, skal du vite at her finnes rimeligere lookalikes på markedet. For eksempel: den originale Barcelona-stolen koster utrolige 35.800 kroner hos Tannum i Oslo, men kjøper du en såkalt reproduksjon kan du få en stol som ligner på en prikk til 5.500 kroner.

  Les mer: Et produkt, tre prislapper

  Den originale Barcelona-stolen er dyr, men det finnes reproduksjoner som er er mer prisgunstige. Foto: Smartinteriors.com
  Den originale Barcelona-stolen er dyr, men det finnes reproduksjoner som er er mer prisgunstige. Foto: Smartinteriors.com Vis mer


  >>> Tilbake til innledningen

  Litt tid sammen


  En kinobillett, en hyttetur eller en lunsjdate får det nok også mor til å bli varm i bringa i disse tidsklemmetider.

  >>> Tilbake til innledningen