Helt ny strømkalkulator!

NYHET: Vår nye strømkalkis viser ikke bare hvem som er billigst akkurat nå, den viser også hvilken leverandør som har vært billigst de siste 6 månedene. Se hvor mye du kan spare.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Siden det ikke er noen kvalitetsforskjell på strøm, er det meningsløst å betale mer enn nødvendig.

Og tror du at det ikke er verdt bryet må du tro om igjen:

 • Har du en enebolig og skifter fra en dyr til en billig strømleverandør kan du faktisk spare opp mot 2.000 kroner.

  I tillegg har det aldri vært enklere å se hvem som er billigst for akkurat deg: Vi gir deg nemlig full oversikt over selskapenes priser, og det gjelder uavhengig av om du har variabel strømpris, fastprisavtale eller spotpris.

Billigst i dag, eller det siste halve året?

De fleste nordmenn har i dag standard variabel strømpris. Og for deg som vil fortsette med denne strømtypen har vår nye kalkulator en skikkelig nyhet:

 • Ikke bare får du se hvilken leverandør som er billigst akkurat nå - du får også se hvilken strømleverandør som har levert variabel kraft billigst de siste seks månedene
Dermed kan du enkelt sjekke om dagens billigste alternativ opererer med lokkepriser, eller om de også har vært billige over tid. Husk likevel at historiske priser ikke er noen garanti for at prisene vil forbli lave, bruk derfor snittprisen mer som en rettesnor enn som en fasit.

Muligheten til å se hvilken leverandør som har vært billigst over tid er antagelig den største nyheten i DinSides nye strømkalkulator. Trofaste brukere vil imidlertid også legge merke til at den nye kalkulatoren har blitt langt enklere i bruk: Kort sagt er det nå færre felter å fylle ut, samtidig som kalkulatoren fremdeles gir deg et nøyaktig resultat.

Trykk her for å prøve den nye strømkalkulatoren!

Hvilken strømavtale har du?

De norske strømleverandørene tilbyr tre kontraktstyper:

 • Standard variabel kraftpris. Dette er den strømavtalen de aller fleste norske husholdninger har. Variabel kraftpris betyr at prisen følger svingningene i markedet, men at du som kunde skal varsles 14 dager før eventuelle prisendringer trer i kraft.

  Her ser du hva variabel strømpris koster deg!

 • Fastpriskontrakt. En fastprisavtale kan sammenliknes med fastrente på et boliglån. Her binder deg til å betale en viss strømpris i en gitt periode, vanligvis 1-3 år. I løpet av denne "bindingstiden" kan du heller ikke skifte til en annen leverandør.

  Den store fordelen er her forutsigbarhet: Du vet hva du skal betale for strømmen. Vil du ha denne sikkerheten må du imidlertid regne med å betale for den i form av noe høyere strømpris. DinSide anbefaler først og fremst fastprisavtaler for de som har en stram økonomi og dermed trenger forutsigbare regninger.

  Fastprisene finner du her!

 • Spot eller markedspris. Dette er den virkelige variable strømprisen. Her endres nemlig prisen kontinuerlig avhengig av prisutviklingen på den nordiske kraftbørsen Nord Pool. I tillegg til strømprisen som kontinuerlig fastsettes av Nord Pool, må du betale et prispåslag til din lokale kraftleverandør. Det er dermed påslagets størrelse som vil skille to leverandører fra hverandre.

  Spotprisene finner du her!

Koster det noe å bytte strømleverandør?

Nei. Det er gratis å bytte strømleverandør, og i prinsippet kan du bytte så ofte du vil. Det er imidlertid to begrensninger du bør være klar over:

 • I praksis tar et leverandørbytte fire uker, fordi de fleste strømleverandørene har en slik oppsigelsestid.

 • Har du en fastprisavtale kan du ikke bytte leverandør før bindingstiden er ute.

Trykk her for å prøve den nye strømkalkulatoren!

Tallene

Alle tallene i DinSides strømkalkulator og strømprislister hentes direkte fra Konkurransetilsynet. Alle strømselskapene plikter nemlig å varsle Konkurransetilsynet om endringer i strømprisene før de trer i kraft, de har altså en meldeplikt, og det er denne informasjonen som ligger til grunn for våre applikasjoner.