<B>EKSTREMT:</B> Dealxtremes navn synes passende, ettersom en del av prisene er så lave at tidvis føles som de betale oss - ikke omvendt.
EKSTREMT: Dealxtremes navn synes passende, ettersom en del av prisene er så lave at tidvis føles som de betale oss - ikke omvendt. Vis mer

Helt ekstreme priser

Dealextreme er nettbutikken som nesten opphever den økonomiske tyngdeloven.

Mange har lurt på hvordan en nettbutikk som for eksempel Play.com er i stand til å selge relativt ferske DVDer for så lite som 2-3 britiske pund (rundt 20-30 kroner), ikke minst fordi frakten er inkludert i prisen.

Skulle vi sendt en DVD fra Oslo til Stavanger ville bare portoen for en A-post-sending kommet på rundt 15 kroner, så for nordmenn framstår hele forretningsideen som noe av et økonomisk mirakel.

Gratis frakt

Enda mer uforståelig blir det med Dealextreme.com, en Hong Kong-basert nettbutikk som har så lave priser på de fleste av sine produkter at det egentlig burde være umulig.

På toppen av det hele kommer det faktum at butikken har gratis frakt på alt du bestiller, uansett om det koster én eller 30 dollar.

Dealextreme selger først og fremst rekvisita og tilbehør tilknyttet elektroniske produkter, det være seg batteriladere, mobilbatterier, hodetelefoner, overganger og adaptere, lyd- og bildekabler, spillkontrollere og det meste annet du kan komme på. En del av utvalget er som nappet ut av Clas Ohlsons hovedkatalog, men med atskillig lavere priser.

Les også: Her er det alltid salg

Lavmål

Her har du noen eksempler:

  • Sandisk 8GB micro SD-minnekort til $21,66 (rundt 131 kroner)
  • Minnekortleser som tar de fleste av dagens minnekort (USB 2.0) til $6,09 (rundt 37 kroner)
  • HDMI-kabel på 1.8 meter til $6,54 (rundt 39 kroner)
  • Batteri til Sony Ericsson K750 til $2,58 (rundt 16 kroner)
  • Oppladbar, ekstra batteripakke til iPhone og iPod til $12,96 (rundt 78 kroner)
  • Sykkellys med tre LED-pærer til $3,27 (rundt 20 kroner).
Personer som har benyttet seg av Dealextreme kan legge igjen anmeldelser av produkter de har kjøpt, noe som gjør det enklere for nye kunder å forholde seg til utvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finnes det sannsynligvis mye såkalt halvfabrikata som nok ikke ville gått gjennom kvalitetskontrollen i mange norske nettbutikker, samtidig som det finnes gullkorn som gjør akkurat den jobben det skal gjøre - for veldig lite penger.

Vær dessuten oppmerksom på at hvis du setter i et tredjepartsbatteri i mobiltelefonen din, kan mobilprodusenten bruke det mot deg hvis noe går galt i garanti- og/eller reklamasjonsperioden.

Se også: Med DinSides importkalkulator kan du se hvor mye du må betale hvis du bestiller varer for mer enn 200 kroner fra utlandet

Tvilsomt

En heller beskjeden, norsk wikipedia-artikkel om Dealextreme hevder at butikken "flere ganger (har) blitt saksøkt fra selskaper over hele verden for å selge varer som bryter med patentloven", men det finnes ingen kildehenvisning (noe som strengt tatt bryter med Wikipedias kvalitetskontroll), og vi har heller ikke klart å få bekreftet påstandene andre steder.

Ansatte i DinSide har forøvrig benyttet seg av tjenesten flere ganger, og kan melde om en leveringstid på rundt 10-14 dager etter bestilling.

Har du erfaring med Dealextreme.com? Post dem i debattforumet under artikkelen!