Helsefarlige helsesko

Fjorårets sommerskohype Crocs mistenkes å være skyld i at en maskin til 35.000 kroner kortsluttet. Helseskoene er nå forbudt på barneavdelingen ved Førde sykehus, der ulykken skjedde, skriver bt.no.

Statisk elektrisitet

Ifølge bt.no kom en sykepleier borti maskinen, og en elektrisk utladning førte til at maskinen kortsluttet. Ingen ble skadet som følge av ulykken.

Nå tror sykehuset dette kan skyldes helseskoenes kontakt med gulvbelegget, og at isolasjonsevnen er så god at utladningen foregår gjennom personen som bruker skoene.

Ifølge NRK Sogn og Fjordane skal flere ansatte ved Førde sykehus ha rapportert om problemer med statisk elektrisitet når de bruker disse helseskoene.

Crocs. Ikke lenger tillatt på barneavdelingen på Førde sykehus.
Crocs. Ikke lenger tillatt på barneavdelingen på Førde sykehus. Vis mer


Helsepersonell ved Haukeland Sykehus skal ikke ha rapportert om lignende problemer.

Ikke anti-statiske

Daglig leder i Crocs Norge, Rikka Schuett, sier at skoene ikke er anti-statiske, men tror ikke de er skyld i at utstyret kortsluttet, og har heller ikke hørt om lignende tilfeller. Slik det er nå, anbefaler hun likevel ingen å bruke Crocs i nærheten av sensitive maskiner.

DinSide testet Crocs forrige sommer, og var forsåvidt enige i at de var helsefarlige, dog i en mye mildere form: Vi ble forkjølet hver gang vi brukte dem.

Har du prøvd Crocs? Har du opplevd problemer med statisk elektrisitet? Skriv gjerne inn i debatten under.

Kilde: bt.no