Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Har vi verdens vondeste sko?

Sjekk hvorfor det er grunn til å tro at nordmenn har særdeles såre tær.

Nordmenn har verdens høyeste forbruk av gnagsårplaster. I fjor kjøpte nordmenn godt over 700.000 gnagsårplaster, melder plasterprodusenten Compeed.

Les også: Tortur med høye hæler

Om vi oftere enn andre blir tråkket på tærne er ikke godt å si, men vi kjøper i alle fall 30 prosent mer gnagsårplaster enn Sveits som er nummer to på listen, og over 70 prosent mer enn våre naboland Danmark og Sverige. Her er tipsene som holder undersåttene frie for blemmer og sår.

Les også: Slik pleier du føttene dine

Aktive i ferien

- Nordmenn er ivrige turgåere både til fots og på ski, så det er nok en sentral årsak til det høye forbruket av gnagsårplaster, sier Christian Gerhard Træland i en pressemelding. Træland er produktsjef for Compeed i legemiddelfirmaet McNeil.

Les også: De pinligste plagene

Et av årets to salgstopper av gnagsårplaster er i forkant av påsken, mens den andre er i juni. Begge salgstoppene vitner om en aktiv feriestil blant nordmenn.

Les også: Styr unna feriekrisene

Dårlige sko

Den vanligste årsaken til gnagsår er friksjon forårsaket av dårlig tilpassede sko. Da dannes vannblemmer, som er hudens måte å beskytte de dypere hudlagene på. Det ytterste hudlaget løsner i en lomme, som fylles med væske.

Artikkelen fortsetter under annonsen