Har vært utro

Utroskap lønner seg sjelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

La oss si at du har vært utro mot ektefellen din (!!!). Når sannheten kommer for en dag kan reaksjonen svi - også økonomisk.

Ut på tur

Den nye BMWen du akkurat har kjøpt, blir hans formidable mulighet til å ta hevn. Søndag ettermiddag drar han på tur i den, og plasserer den trygt på bunnen av Tyrifjorden.

Sitter du nå i saksen - med gjeld og uten bil?

Hefter

- I en motorvognsforsikring vil en kone bli identifisert med mannens handlinger dersom mannen med konens samtykke er "ansvarlig for forsikringsgjenstanden", hevder informasjonsdirektør Jack Frostad.

Ifølge Frostad er det sentrale i henhold til forsikringsavtaleloven om det foreligger en "omfattende og relativt varig rådighet". Dagliglivets vanlige brukslån faller nemlig utenfor (lån av bil for under 2-3 dager), med mindre det foreligger en generell bruksadgang. Og dette kan reise vanskelige vurderinger.

- Det sentrale er imidlertid om mannen måtte anses å ha en generell bruksadgang til bilen. I så fall vil ikke konen få erstatning. Mellom ektefeller vil det nemlig normalt foreligge en slik generell bruksadgang, avslutter informasjonsdirektøren.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!