Har du vært snill i år?

Det er mye du kan gjøre for å hjelpe trengende rundt om i verden, og på Internett er det faktisk utrolig enkelt å donere penger til organisasjoner som driver med humanitær virksomhet.

Vil du ha besøk av julenissen, er det fortsatt mulig å gjøre et par gode gjerninger. DinSide har funnet frem til noen veldedige organisasjoner som trenger din støtte, enten i form av penger, klær eller Trumfpoeng.

Frelsesarmeen

- Du kan melde deg som fadder, eller donere penger på våre hjemmesider, forteller Knut Ytterdal, informasjonssjef i Frelsesarmeen. I mer enn 100 år har Frelsesarmeen gitt en utstrakt hånd til mennesker, uansett hvilken livssituasjon de befinner seg i.

- Vi arbeider i over 100 land, med fengselsarbeid, alkoholistomsorg, kontaktsenter for narkomane og alkoholikere, rehabiliteringssenter for unge stoffmisbrukere, mødrehjem for unge mødre, barnehjem, pluss andre forebyggende tiltak. Akkurat nå prøver vi å samle inn penger som skal gå til hjelpesendinger i Moldova, hvor det er over 40.000 foreldreløse barn som trenger mat, klær, og leker, forteller Ytterdal.

- Vi har tre trailere med nødhjelp som vi hadde tenkt å sende i romjulen, men for å få gjennomført dette trenger vi en million kroner.

Vil du hjelpe Frelsesarmeen, kan du klikke her.

Klær og Trumf

- Det er også mulig å donere klær til Frelsesarmeen, forteller Ytterdal. Nå i desember er det mest kjente donasjonsstedet julegrana på Universitetsplassen i Oslo, men ellers finnes Frelsesarmeens kontorer i de fleste byer.

Vil du bruke Trumfpoengene dine til noe fornuftig, kan du donere disse bort til Frelsesarmeen. Ring 81533023, tast inn koden 40901, og 1000 poeng (100 kroner)vil bli overført til Frelsesarmeens virksomhet.

Redd Barna

Denne organisasjonen arbeider med å realisere barns rettigheter gjennom langsiktig bistand, og nødhjelp i Asia, Afrika, Latin-Amerika, Øst-Europa og Norge.

I samarbeid med Kirkens Nødhjelp, Norges Røde Kors, og Norsk Folkehjelp har de startet en innsamlingsaksjon for ofrene etter orkanen Mitch sine herjinger i Mellomamerika. Ved å ringe 82043004, vil du bli automatisk trukket for 100,- kroner på telefonregningen.

På Internett kan du hjelpe Redd Barna ved å bli en fadder. For 5 kroner dagen, kan du hjelpe barn som lever i fattigdom og vokser opp under særlig vanskelige forhold til en bedre hverdag. Klikk her for å registrerer deg som fadder.

Koden for å donere Trumf til Redd Barna er 33901. Her kan 1000 trumfpoeng gi møbler til et klasserom i Mosambik, 2000 trumf gi skolemateriell for fem barn i Zimbabwe i et år, og 3000 trumf gi elleve barn barnehageplass i en måned i Sri Lanka.

Norges Røde Kors


Denne frivillige organisasjonen har over 17.000 medlemmer som bryr seg, tar ansvar og initiativ, og som setter medmenneskelighet, nærhet og omsorg i fokus. Forebyggende arbeidet for barn og unge er en av de viktigste oppgavene til Røde Kors, og organisasjonens hovedmål er å beskytte liv og helse i videste forstand.

De har nå en innsamlingsaksjonen som kalles "Nabo i nød", hvor pengene går til Russland, og spesielt institusjonsbarn, handikappede, pensjonister og andre svake grupper som nå lider i et russisk system som ikke fungerer lenger. Du kan ringe 82043043 for å gi 100 kroner. Du kan også oppgi Trumfkode 34901 på telefonnummer 81533023.

Hjelp noen som ikke har det like godt som deg i julen. Selv om nissen ikke kommer på besøk, kommer kanskje den gode samvittigheten.