Disse utbyttekortene fra Gjensidige er det mange som har glemt. Totalt ligger 35 millioner kroner ubrukt på slike kort. Foto: Berit B. Njarga
Disse utbyttekortene fra Gjensidige er det mange som har glemt. Totalt ligger 35 millioner kroner ubrukt på slike kort. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Har du penger liggende som du ikke visste om?

Sjekk disse opplagte gjemmestedene.

Alle som har hatt akutt dårlig råd i løpet av livet har tydd til panting av flasker og desperat leting etter mynter i diverse lommer for å få endene til å møtes (bare innrøm det).

Men visste du at du kan ha større verdier liggende innen rekkevidde? Blant annet har hele 30.000 nordmenn totalt 35 millioner ubrukte kroner stående på bankkort de antakelig har glemt bort.

>> Nå vil de utkonkurrere Rema 1000

Sjekk lommeboka

Da Gjensidige utbetalte sitt kundeutbytte i fjor, ble dette blant annet gjort på egne forhåndsbetalte Visa-kort. Men slett ikke alle disse kortene er blitt tatt i bruk siden mai i fjor.

Informasjonssjef Christian Haraldsen. Foto: GJENSIDIGE
Informasjonssjef Christian Haraldsen. Foto: GJENSIDIGE Vis mer


– Det er cirka 30.000 utbyttekort som ikke er tatt i bruk, fortalte Informasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige til DinSide i forbindelse med årets utbetaling av kundeutbyttet.

Samlet saldo på disse er 35 millioner kroner, noe som utgjør i overkant av 1.100 kroner i gjennomsnitt per person.

Kortene, som ser ut som vanlige Visa-kort som på bildet øverst i artikkelen, må brukes innen utløpsdatoen som er i 2015.

Synes du å erindre et slikt kort fra Gjensidige uten at du finner det, og uten å ha brukt opp pengene på det, er det heldigvis ingen fare. Ved å kontakte Gjensidige kan du nemlig få pengene overført til din egen bankkonto.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her får nordmenn mye for pengene i sommer

Kundeutbytte hos Coop eller Trumf

Som kjent er det også mulig å samle seg opp noen kroner i bonus eller kundeutbytte i dagligvarebutikkene. Trumf gir 1 prosent bonus blant annet når man handler i en av Norgesgruppens matbutikker, mens Coop gir sine medlemmer kundeutbytte hvert år.

Er du medlem hos en av disse, kan det fort være penger liggende som du kanskje ikke har hentet ut? Coop betalte nylig ut totalt 692 millioner til sine kunder, altså kan noen kroner ligge og vente på deg om du ikke har hentet ut disse ennå. Og hos Trumf kan du overføre penger til egen konto når du vil - hvis du har noe stående der.

På ferie i sommer? Prøv vår valutakalkulator

Premier fra Norsk Tipping

Hender det at du tipper hos Norsk Tipping fra tid til annen, og glemmer å sjekke om du faktisk har vunnet? Premier på under 10.000 kroner betales direkte inn på din spillerkonto, altså er det verdt å sjekke om du har noen premier stående som du ikke visste om.

Du bør også sjekke gamle flax-lodd og julekalendere for uavhentede premier. Disse har nemlig en utbetalingsfrist, dermed går pengene regelrett "ut på dato" om du ikke henter ut pengene innen fristen.

Les også: Sjekk hvor mye du får i feriepenger i år

DinSide fant noen 50-øringer selv etter et lite raid hjemme. Foto: Berit B. Njarga
DinSide fant noen 50-øringer selv etter et lite raid hjemme. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Jakt på 50-øringene

Som du sikkert husker forsvant femti-øringen som betalingsmiddel 1. mai i fjor. Det betyr ikke at den har mistet sin verdi i kroner og ...øre. Helt fram til 1. mai 2022 får du vekslet inn dine gamle femtiøringer. Alle som har en sparegris eller to i hus vil kjapt kunne finne flere av disse myntene liggende hjemme.

Finner du derimot andre mynter og sedler som er utgått, vil du ikke kunne innløse disse. Samtlige frister for å veksle inn gamle sedler og mynter er nemlig gått ut, med unntak av 50-øringen.

Skulle du derimot komme over en gammel bankbok fra Postsparebanken, som var i bruk helt frem til 1997, kan du fortsatt få ut penger fra disse.

– Hvis man finner en bankbok på loftet som ikke er gjort opp ennå, så kan man ta den med til banken og ta ut pengene. Det var nok en del slike tilfeller for 10 år siden, men i dag opplever vi ikke noe særlig av det, sier Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i DNB, som legger til at de ikke har oversikt over hvor mange slike bankbøker som fortsatt finnes, men tror det er snakk om et lite antall.

Syns du pengene flyr? Prøv vår sløsekalkulator