Har du nettvett?

I anledning "Trygg bruk-dagen" lanserer Post- og teletilsynet (PT) et kunnskapsspill på forbrukerinformasjonssidene nettvett.no. Nå kan du teste hvor mye nettvett du har.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygg-bruk-dagen

I samarbeid med en rekke norske markedsaktører markerer PT i dag den europeiske "Trygg bruk-dagen". I dag setter en europeisk telebransje fokus på trygg bruk av internett, mobil og dataspill på skole, i hjemmet og i arbeidslivet.

I denne anledning lanserer PT i beste DinSide stil en test-deg-selv der du kan sjekke hvor mye du kan om internett og sikkerhet.

På 5 - eller 15 minutter?

Faksimile fra www.nettvett.no.
Faksimile fra www.nettvett.no. Vis mer


Testen er enkel og grei, for dem som kan alle uttrykkene. Du får ett spørsmål eller en påstand, og kan velge mellom fire svaralternativer. Selv kom vi oss lett gjennom spørsmålene "hva er spam" (nei, det er ikke troverdig e-post:) og "hvordan bør du lage et passord".

Det blir imidlertid litt mer komplisert enn dette, så de fleste vil nok få noe å bryne seg på. I tillegg går det på tid, så skal du få full score holder det ikke å være kunnskapsrik, du må både lese fort og være kjapp med musefingeren.

Lærererikt

Er du litt usikker har du i beste Vil du bli millionær-stil muligheten til å fjerne to alternativer.

Tar du ett eneste feilsteg stopper testen. En lenke tar deg rett til siden som omhandler dette temaet, og når du har lest mer om emnet, kan du jo ta testen igjen...

Har du nettvett? Sjekk selv, da vel, på www.nettvett.no.

Hvor mange poeng fikk du?