Har du krav på flere fradrag?

Se sjekklisten som kan gi ekstra skattefradrag.

SJEKK ALLE TALLENE: Hvis ikke kan du gå glipp av mange kroner i skattefradrag. Foto: PER ERVLAND
SJEKK ALLE TALLENE: Hvis ikke kan du gå glipp av mange kroner i skattefradrag. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mener du at du ikke har endringer til den forhåndsutfylte selvangivelsen, slipper du i prinsippet å levere den.

Men det er gode grunner for å sjekke at de oppførte tallene faktisk stemmer. Hvis ikke er det fort gjort å betale for mye i skatt.

Skattebetalerforeningen mener norske skattebetalere hvert år snyter seg selv ved å stole på at selvangivelsen er riktig utfylt, og glemmer fradrag vi faktisk har krav på.

Mer skatt hvis du svarer ja

Skattebetalerforeningen har laget en sjekkliste bestående av 12 spørsmål, der alle som svarer ja på ett eller flere av spørsmålene kan ha krav på fradrag.

For det er slett ikke sikkert at Skatteetaten har fanget opp alle opplysninger når de sender ut de ferdigutfylte selvangivelsene.

Dette gjelder eksempelvis reisefradraget og utgifter til privat dagmamma, som går inn under foreldrefradraget, og som ofte er utelatt.

Svarer du ja på et av spørsmålene under, bør du derfor dobbeltsjekke at du har fått med alle viktige tall i årets selvangivelse:

– Generelt bør man tenke gjennom hva som har skjedd i 2011 - har det skjedd noe som har påvirket økonomien eller har det dukket opp nye utgifter, sier Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen til DinSide.

– Ta også en titt på sjekklisten i den rosa rettledningen fra Skatteetaten, for å sjekke om noen av fradragene er aktuelle for deg, sier Nilsen.

Les også: Har du spørsmål om selvangivelsen? Få svar på Facebook!

De vanligste endringene

Ifølge Skatteetaten er det i disse postene det blir gjort flest endringer hvert år. Også på disse postene kan det være lurt å dobbeltsjekke om de ferdigutfylte tallene i selvangivelsen er riktige:

  • Renter av gjeld og gjeld
  • Bankinnskudd og renter av bankinnskudd
  • Motorkjøretøy
  • Reisefradrag
  • Bolig
  • Lønn
  • Foreldrefradrag
I de to øverste punktene blir det ofte gjort endringer på grunn av flytting mellom ektefeller og samboere.

Les også DinSides mange gode tips om årets selvangivelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer