Har du ikke fått varene dine fra Gooba?

Har du ikke fått varene dine fra Gooba?

Da ligger du dårlig an...

Publisert
Sist oppdatert

Som vi fortalte i går ble det åpnet konkurs hos den norske auksjonsnettsiden Gooba på mandag. Til tross for det har imidlertid selve nettsiden til Gooba sett ut til å ha fortsatt akkurat som før med sine løpende auksjoner.

Spørsmålet vårt var selvsagt hva det vil si for deg som allerede har vunnet en auksjon og betalt for varer fra Gooba, og ikke minst hvorvidt det er trygt å fortsette å bruke auksjonssiden.

Og i dag fikk vi endelig tak i advokatene for konkursboet.

- Ingen handler gjennomføres

- Det stemmer at auksjonssiden ikke er helt sperret, sier advokat Svenn Krohn til dinside, men vi har fått lagt inn en sperre slik at det ikke lenger er fysisk mulig å gjennomføre en auksjonsrunde og betale for varene.

Men burde det ikke kommet opp informasjon på nettsiden om at Gooba har gått konkurs?

- Jo, det kan nok tenkes, sier Krohn, og fortsetter; men så langt har vi altså ikke kommet. Det viktigste er jo uansett at det ikke lenger er mulig å gjennomføre nye auksjoner og å betale for disse.

Men hva med de kundene som allerede har vunnet sin auksjon, betalt for produktene, men ikke mottatt varene?

- De må gi oss beskjed om dette så fort som mulig, sier Krohn. Dessverre vil ikke det bety det samme som at de er garantert å få sine produkter. Men de vil da bli å anse som en kreditor i boet, på lik linje med de andre kreditorene til Gooba.

- Det store spørsmålet blir selvsagt om det er nok penger igjen i boet til at alle kreditorenes krav kan innfris. Erfaringsmessig blir dessverre ofte dividenden som skal fordeles mellom kreditorene av en slik art at småkreditorene faller utenom. Dette er det imidlertid alt for tidlig å si noe om før vi får oversikt over boets innhold og alle fordringene, avslutter Svenn Krohn.

Har du vunnet et nettauksjon på Gooba og ikke fått varen din?


Da må du altså kontakte bostyret på denne e-post adressen så raskt som mulig - og senest innen 26/9-2009, for å fremme ditt krav: [email protected].

Vi i dinside tror dessverre det skal svært mye til før de som har forhåndsbetalt via nettbank vil vinne fram (les mer om dette her). Har du derimot betalt via kredittkort stiller du heldigvis litt sterkere. Da kan du også prøve å gå direkte på kortselskapet ditt for å få tilbake pengene.

Mer informasjon om dette får du i disse sakene:

Ikke betal på forskudd
Slik unngår du svindel
Ekstremt gode tilbud? Her er faresignalene for deg som handler på nett
Spar penger på netthandel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer