<B>GRATIS OL PÅ NETT:</B> Hvis du kjøpte TV SUMO-abonnement kun for å se OL må du huske å avbestille. Foto: Expa/Photoshot/All Over Press
GRATIS OL PÅ NETT: Hvis du kjøpte TV SUMO-abonnement kun for å se OL må du huske å avbestille. Foto: Expa/Photoshot/All Over PressVis mer

Har du husket å avbestille?

Så du OL gratis på nett? Glemmer du å avbestille kommer snart regningen.

Er du en av dem som opprettet gratisabonnement med TV2 Sumo kun for å se på OL? Hvis du glemmer å avbestille innen prøveperioden går ut, må du begynne å betale ved neste forfall.

Les også: Store prisforskjeller på fotball-TV

Gratis TV2 SUMO under OL

I forbindelse med vinter-OL i Sotsji tilbød TV2 Sumo en måned gratis abonnement til nye kunder. Tilbudet var helt uforpliktende, men abonnementet fornyes likevel automatisk. Var du kun interessert i å få med deg OL-sendingene som ikke gikk på TV?

Da må du selv sørge for å si opp abonnementet innen en måned fra datoen du opprettet abonnementet.

Dette gjør du ved å logge deg inn på Sumo-brukerkontoen din og klikke deg inn på "mine kjøp og abonnement".

Helt vanlig med gratis prøveperioder

TV2 Sumo er selvsagt ikke de eneste som tilbyr slike gratis prøveperioder, ja de fleste nett-TV og streamingtjenester tilbyr kundene å teste ut tjenesten gratis før man kjøper et betalingsabonnement.

Både Spotify, WiMP, Netflix og Viaplay tilbyr for eksempel en måned gratis uforpliktende medlemskap for nye medlemmer. HBO Nordic har tidligere blitt kritisert både for ikke å tilby gratis prøveperiode og at medlemskapet krever binding, men i fjor droppet selskapet bindingstiden (dog uten gratis prøveperiode).

I de fleste tilfeller gjelder slike gratisperioder kun for nye kunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Automatisk fornyede medlemskap

De fleste av disse tjenestene har imidlertid løpende medlemskap, det vil si at de fornyes automatisk hver måned inntil det blir sagt opp.

Det samme gjelder hvis du kjøper nettilgang på TV2 Sumo eller TV Norge nett-TV. Mange kjøper ukesabonnement for å kunne se et spesielt program, men glemmer at medlemskapet fornyes automatisk.

Legg inn påminnelser til deg selv

Hvis du kun er interessert i gratisabonnementet eller bare har tenkt å benytte deg av abonnementet en viss periode, er det lurt å gjøre dette til en vane:

Legg inn en påminnelse med varsling i kalenderen på smarttelefonen på datoen før abonnementet går ut.