Hvis du har en slik vippestol hjemme og har planer om å la babyen din fortsette å sitte i den, bør du kontrollere at den ikke er en av vippestolene som BabyBjörn nå tilbakekaller. Foto: babybjorn.com
Hvis du har en slik vippestol hjemme og har planer om å la babyen din fortsette å sitte i den, bør du kontrollere at den ikke er en av vippestolene som BabyBjörn nå tilbakekaller. Foto: babybjorn.comVis mer

Har du denne babystolen?

Levér den inn igjen, for den kan være farlig for barnet ditt.

BabyBjörn har besluttet å tilbakekalle vippestolene Babysitter Balance (Trio) og Babysitter Balance Air for å utføre sikkerhetskontroller og eventuelt modifikasjoner.

Fant metallbiter i setet

Avgjørelsen ble tatt etter at to forbrukere i Japan oppdaget små metallbiter i den vatterte delen av stoffsetet. Etter kontroll av 20 000 stoler har man funnet fem metallbiter til. Det er ikke blitt rapportert om noen ulykker, men BabyBjörn velger likevel å gjennomføre en frivillig tilbakekalling for å kontrollere vippestolene, slik at man slipper å risikere at noen stikker seg på metallbitene.

BabyBjörn ber derfor berørte forbrukere om å sende inn det avtagbare stoffsetet på vippestolen for kontroll med metalldetektor. Her kan du lese mer om hvordan du gjør dette. BabyBjörn vil utføre kontrollen så raskt som mulig, slik at du slipper å være uten stoffsetet i mer enn noen dager.

Les også: Slik barnesikrer du boligen

BabyBjörn Babysitter Balance Air. Foto: babybjorn.com
BabyBjörn Babysitter Balance Air. Foto: babybjorn.com Vis mer


Gjelder ikke alle BabyBjörns vippestoler

Merk imidlertid at dette ikke gjelder alle BabyBjörns Babysittere. Modellene det dreier seg om, har en rød sikkerhetslås og en fotplate av plast, og tilbakekallingen gjelder kun produkter som er produsert mellom oktober 2007 og april 2009. Produksjonsdatoen finner du på merkelappen på innsiden av stoffsetet, under vaskeanvisningen.

Les også: 12 smarte reisetips for småbarnsfamilien

Produkter som har en svart prikk på datomerkelappen (og derfor er produsert etter april 2009) eller har en grønn merkelapp på emballasjen (fordi den er sendt fra BabyBjörns lager etter 24. juni) er allerede blitt kontrollert, og vil ikke bli påvirket av tilbakekallingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du har en BabyBjörn BabySitter Balance (Trio) eller Balance Air som er berørt av tilbakekallelsen, ber BabyBjörn deg om å sende dine kontaktopplysninger til babysitter@babybjorn.com. Hvis du har spørsmål rundt saken kan du sende dem til samme mailadresse, eller ringe kundeservice på tlf. 21 31 94 30.

Les også: De sikreste og dårligste barnesetene