Hvis du har lyst til å prøve noe helt nytt kan du dra på date med Petter Syversen. Det er kun din egen begrensning som bestemmer hva dere skal finne på - teater, restaurant, klatring, skitur eller opera? Foto: For-henne.no
Hvis du har lyst til å prøve noe helt nytt kan du dra på date med Petter Syversen. Det er kun din egen begrensning som bestemmer hva dere skal finne på - teater, restaurant, klatring, skitur eller opera? Foto: For-henne.noVis mer

Har du date i kveld?

Dette er en ekte gentleman - til 500 kroner i timen.

- Vår tanke med gentlemanndelen er å gjøre noe nytt og spennende som får oppmerksomhet. Vi vil gi damer oppmerksomhet, og tror damer synes det er koselig å få blomster av en mann i dress, sier Petter Syversen, daglig leder og Gründer av "For Henne".

- Vi gjør hovedsaklig alt som er av praktisk handymanjobb. Vi kan pusse opp, henge opp lamper, skru sammen bokhyller og flytte for deg. Teknisk sett gjør vi alt du trenger en mann til å gjøre, sier Syversen.

For Henne leier ut handy mannfolk som kan hjelpe deg med praktiske gjøremål, i tillegg til ledsagere/gentlemenn. For 500 kroner timen, inklusive moms, kan du leie en ledsager til hva enn det måtte være.

Gentlemannen kan leies hvis du trenger noen å trene med, noen å dra på museum med, eller hvis du trenger følge i teateret eller på fest. Altså, typiske dateaktiviteter, minus treningsdelen.

- Vi har vært på mest standard dates til nå, noen restaurantbesøk og en del kafeturer, sier Syversen.

- Vi har spist, drukket vin og skravlet, det har vært veldig hyggelig. Datene varer som regel to til fire timer, litt lenger enn når vi er handymenn, sier Syversen.

Damene har et vidt aldersspenn, de er mellom 25 og 60 år, med hovedvekt på damer mellom 30 og 50 år. Det er både damer og menn som kontakter For Henne - menn fortrinnsvis for å søke jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi får det lure jentesmilet

- Det har vært veldig hyggelig, seriøst og bra, sier Syversen.

- Noen av damene vi har datet har gifte venner, og er alene. Da er det greit å ringe og treffe oss. Vi er hyggelige og tilgjengelige.

Det å "leie" en date handler ikke først og fremst om at det ikke står beilere i kø rundt hjørnet.

- Vi har flere valentinesoppdrag, for eksempel blomsterlevering. Da er det venninner som bestiller blomster til annen venninne. Vi tar på oss dressen, og leverer blomster. Det er uten tvil den mest takknemmelige jobben. Vi får fantastisk smil og glade kunder, og vi får det herlige lure jentesmilet av dem. Vi har også levert blomster til bedrifter, den skravlingen, smilene og latteren vi oppnår er ubeskrivelig, sier Syversen.

De ser forholdsvis bra ut

Hvilke krav har dere til deres ansatte?

- Våre ansatte er hundre prosent seriøse. De må være sjarmerende og oppvartende, og de skal se forholdsvis bra ut. Man skal få den følelsen av at man er ute med gentleman. Man vet aldri hva som skjer, men det er i utgangspunktet en hyggelig avtale. Det er noe nytt og spennende.

Fortell meg om sivilstatusen deres?

- Vi er i hovedsak single, sier Syversen.

Syversen håper de får være med i bryllup til sommeren, han tror det hadde vært gøy. Single kvinner rundt tredveåra vet hvordan tilfredse/satte familiemedlemmer kan mase i overkant om giftermål og det som følger med. For å slippe Bridget Jones-følelsen, hvorfor ikke leie seg en date? Hvor han ble av etter bryllupsfesten - det får du heller slite med å forklare i etterkant.