Han brenner ned huset

Dette er faktisk en sann historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du og mannen din har nettopp flyttet inn i drømmehuset. Litt dyrt, men dog. Lånet på to millioner kroner skal dere nok klare.

Brann

Så skjer det som ikke må skje. En natt du er borte, brenner hele huset ned. Mannen din reddes med nød og neppe ut av den brennende boligen.

Etter et par måneder blir han hentet av politiet. Tekniske undersøkelser viser at det er ham som har påsatt brannen. Han havner bak lås og slå, og der står du: Med gjeld - og uten tak over hodet.

Også skyldig

- At mannen tenner på ektefellenes felles hus, vil bli tolket som et forsettlig fremkalt forsikringstilfelle. Forsikringsselskapet vil derfor ikke være ansvarlig etter forsikringsavtalelovens paragraf 4-9. Etter paragraf 4-11 vil ektefelle ved forsikringer som gjelder bolig og innbo bli identifisert med den andre ektefelles handlinger, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad.

For den uheldige parten er det derfor lite hjelp å hente hos forsikringsselskapet.

- Men det er helt klart at ektefellen har mulighet for å gå til sivilt søksmål i en slik sammenheng, avslutter Jack Frostad.

Men...

I et sivilt søksmål vil den uheldige ektefellen likevel være avhengig av at den kriminelle ektefellen har penger, eller vil få penger i fremtiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!