Luksuskinosalen til Oslo Kino oser ikke akkurat av luksus. Foto: Sigurd Moe Hetland
Luksuskinosalen til Oslo Kino oser ikke akkurat av luksus. Foto: Sigurd Moe HetlandVis mer

Halvhjertet luksus

DinSide har testet deluxe-salen i hovedstadens nye kinobygg.

TEST: Nye Ringen kino i Oslo har seks saler, hvorav sal nummer tre er "en luksussal der man kan sitte i bevegelige skinnseter med høy rygg og bord," som det heter så fint i egenreklamen.

Men luksus er å ta litt vel hardt i. Skal vi ta Oslo Kino på ordet, bør vi forvente "vellevnet, overdrevet prakt, overdrevet forbruk", som er definisjonen på luksus ifølge Språkrådet. Men vår opplevelse er en ganske annen.

Tilbake til hovedartikkelen

Stiv nakke

Selve salen ser nesten ut som en hvilken som helst annen kinosal. Det er færre stoler i salen, noe som bare er en fordel, fordi det betyr at det er færre mennesker som kan forstyrre kinoopplevelsen, samtidig som setene er større enn normalen, og benplassen noen sentimeter lengre.

Skinnsetene er høye og kan lenes bakover. Dessverre kan det føles som om du nesten må presse for å holde setet ordentlig tilbake, og det er ganske anstrengende når du sitter og ser på en fim, i to timer. Den unge mannen ved siden av meg ble stiv i ryggen og nakken etter filmen var ferdig.

- Oj, her var det veldig varmt, sier damen bak meg, og hun har helt rett. For det største problemet med salen, i hvert fall da DinSide testet den, var at den var altfor varm. Vi bør slippe å måtte svette i t-skjorte når vi ser på film!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stengte dører

Enhver luksussal burde ha et eget venteområde med behagelige stoler for folk som har bestilt litt ekstra dyre billetter. Ringen kino har et rom de kaller Delux-lounge, noe som i våre ører høres ut som et litt flottere venteområde for publikum med delux-billetter.

Men rommet er stengt, og holder bare åpent ved spesielle anledninger. Latterlig, mener vi, som synes rommet burde vært åpent, med egen kiosk, slik at de som har betalt ekstra slipper å stå i latterlig lang kø for å få noe å spise og drikke på.

Eksepsjonell lyd

Men alt er ikke gæli med den nye kinoen, et aspekt er svært bra. Nettopp lyden og bildet. Lydopplevelsen er så intens at den nesten tar pusten av deg, og alle som klager på for høy lyd kan gå å legge seg! Denne lydopplevelsen bør vi få når vi går på kino.

Vi har vel heller ikke opplevd skarpere bilde på kino her i landet. Lyd og bilde står til terningkast seks, og trekker totalinntrykket opp fra grøfta.

Halvhjertet satsing

Alt i alt er overhodet ikke så ille å se på kino i Ringens delux-sal. Prisen for billetten er 50 kroner mer enn normalt, men dette inkluderer altså litt snacks og drikke. Med tanke på hva du vanligvis må ut med for litt popkorn og brus på kino, er ikke dette et altfor dårlig tilbud.


Det som virkelig er synd er at når Oslo Kino først skal satse på deluxe-kino, bør de gjøre det skikkelig. Pluss gjerne på noen kroner ekstra og gi oss seter vi kan lene skikkelig tilbake. Gi oss mulighet til å bestille brus som blir servert halvveis i filmen (men sørg selvfølgelig for at det er nok plass i salen, slik at ingen blir forstyrret), en service som er vanlig på mange luksuskinoer i utlandet.

Når det skal satses på en egen sal som et luksuskonsept, burde det innebære at man tar den helt ut. Kanskje det hadde blitt litt dyrere, men folk vil ha litt ekstra, selv i disse krisetider. Det sier jo bransjen selv.

Tilbake til hovedartikkelen