Kjøp billige DVD filmer i USA, se pris eksempelet helt nederst.
Kjøp billige DVD filmer i USA, se pris eksempelet helt nederst.Vis mer

Halv pris på DVD!

DVD lanseres nå for fullt i Norge. Mange videoforretninger har begynt med utleie av DVD filmer, og det utgis nesten 20 nye titler med norske tekst hver måned. Men, det er mye billigere å kjøpe DVD i USA.

Det er julesalg på nettstedet Amazon.com, som vanligvis kun har solgt musikk og bøker. Amazon.com har imidlertid nylig kjøpt opp verdens største filmdatabase, The Internet Movie database , og har i den forbindelse lansert salg av både videoer og DVD-filmer.

Størst i verden

Fra før av er Amazon.com kåret til verdens største bokhandel på nett, og nå har de fått tilgang til anmeldelser og informasjon på over 170.000 filmer. The Internet Movie Database (IMDB) har lenge fungert som et leksikon for filminteresserte, hvor man også kan legge inn egne kommentarer, lese om skuespillere, regissører og andre filmmedarbeidere.

Det geniale med IMDB er at all informasjon er krysskoblet, slik at du lett kan finne informasjon om alle filmer som Harrison Ford har spilt i, ved kun å søke på filmen Raiders of the Lost Ark.

DVD

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Dette nye filmformatet er nå lansert for fullt i Norge. Foreløpig finnes det bare 84 titler med norsk tekst, men til neste år vil dette tredobles, sier daglig leder av Laserworld , Arne Erik Rye.

- I USA ble DVD lansert for fullt i 1997, og dette har resultert i over 2000 titler, forteller Rye. Du må imidlertid ha en sone 1 spiller for å se disse amerikanske filmene, selv om det går an å modifisere de fleste spillere til å takle både sone 1(USA) og 2 (Europa). En DVD spiller koster fra 5000 til 10.000 kroner, men som tilbehør i en datamaskin koster spilleren bare et par tusen kroner.
DinSide Data tester i disse dagene slike DVD spillere og vil om kort tid kåre best i test.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Laserdisk dabber av

DVD er et bedre format enn video, og har flere fordeler. I tillegg til høyere oppløsning, klarere lyd og digital overføring, inneholder DVD-filmer ofte mye mer ekstra informasjon i forhold til videokassetter.

- Den nye James Bond filmen " Tomorrow Never Dies ", inneholder over en time med ekstra scener, intervju med regissør, behind the scenes, produksjonsbilder osv…, forteller Rye. I Norge koster sone 1 filmer fra 250 - 300 kroner, mens sone 2 koster rundt 195 kroner.
Hos Laserworld selges det imidlertid flere sone 1 filmer, enn sone 2, ettersom utvalget er større i følge Rye. Laserdiskfilmer har dabbet helt av, og utgjør nå bare 30 prosent av Laserworlds omsetning.

Amazon satser offensivt

Hver tirsdag oppdateres listen over de 100 mest populære DVD filmene hos Amazon.com, og på disse titlene loves det 50 % avslag.

Det betyr at filmene selges for rundt 15 $, eller 115 kroner. I tillegg kommer porto til Norge på 5,95$ per film, eller 45 kroner og et ekspedisjonsgebyr på 7 $. Portoen er såpass høy ettersom DVD tilbudet er nytt. På vanlige CDer har portosatsene til Norge kommet ned i 8 kroner per stykk.

- Vi ser at det er mange som bestiller filmer fra amerikanske nettsteder, og ofte slipper man å betale moms på disse pakkene, sier Rye. Reglene sier at dersom de totale avgiftene ikke overstiger 50,- skal detikke kreves inn avgifter. På import av DVD-filmer er det kun moms som er aktuellt, så dersom prisen på filmen inkludert porto ikke overstiger 218,- så skal det ikke kreves inn moms.

Pris eksempel fra Amazon på DVD-filmen Blade Runner

Amazon.com
Blade Runner: 12,49 USD ( 96,75 NOK )
Porto: 12,95 USD ( 97 NOK )
Total: 25,44 USD ( 193,75 NOK )

Våre lesere har sent inn tips at det finnes enda billigere DVD-filmer på følgende nettsteder.

DVDexpress.com
Blade Runner: 14,99 USD (112,25 NOK)
Porto: 7,00 USD (52,40 NOK)
Total: 21,99 USD (164,65 NOK)

DirectVideo.com (Kanadisk)
Blade Runner: 26,05 CAD (128,- NOK)
Porto: 5,00 CAD (24,50 NOK)
Total: 31,05 CAD (152,50 NOK)

Vi har også fått inn et tips om en genial nettagent, som sporer opp de billigste DVD filmene ( inklusiv porto til Norge ). DinSide har selv prøvd denne agenten og må innrømme at den er meget god. Prøv selv her!