Halv pris Oslo-Trondheim

Mini-televerkene Privatel og Teleman er billigst på henholdsvis lokalsamtaler og på fjernsamtaler innen Sør-Norge. De er nå med i Telefonkalkulatoren.

Privatel eies av nederlenderen Jan Klosterman. I likhet med den andre lillput-utfordreren i det norske telemarkedet, Teleman, satser selskapet særlig på utenlandssamtaler til fjerne land. Mens Teleman trekker frem sine særlig gunstige satser til Pakistan og India, nevner Privatel sine samtalepriser til Chile.

Det er hovedsakelig innvandrere fra fjerntliggende land som benytter de to selskapene. - De har ikke bygget opp noen loyalitet til Telenor, sier administrerende direktør Andiara Nordang i Teleman AS.

Teleman har circa 2.000 kunder, sider Nordang.

Høyst interessant også innenlands

Etter at Telia et par år har utfordret Telenor med store lokaltakstsoner i Norge, endret Telenor 25. mars også sine lokaltakstsoner. Lokaltakst krever nå Telenor opp for samtaler innen ditt fylke, og mellom dette og nabofylkene. Aust- og Vest-Agder, Akershus og Oslo, Østfold og Vestfold samt Troms og Finnmark regnes som ett fylke i det nye takstregimet.

Telenor har på denne måten kraftig spist seg inn på Telias forsprang på mellomlange samtaler. Men ingen av dem er i nærheten av å matche Teleman. Hele Sør-Norge fra og med Sør-Trøndelag er ett lokaltakstområde for Teleman. Selve lokaltaksten er nøyaktig den samme som Telenors.

Halv pris mellom de største byene

Dette gir Teleman et fantastisk forsprang på lange telefonsamtaler innen Sør-Norge. Sitter du i Oslo, kan du ringe med lokaltakst via Teleman til både Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Prisen for en 30 minutters samtale Oslo-Trondheim er 4,65 kroner om kvelden. Det er over 6 kroner billigere enn Telenor!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv med Telenors rabattprogram Familie & Venner fjernsamtaler, som koster 10 kroner måneden, vil samtalen Oslo-Trondheim være nær dobbelt så dyr.

Det er klart at disse besparelsene er langt mer enn bagatellmessige. De som har mange samtaler mellom de store byene kan praktisk talt halvere telefonregningen!

Billigst på lokalsamtaler

Hittil har ingen av de andre aktørene angrepet Telenors ordinære lokaltakster. Men nå kommer Privatel med en noe lavere lokaltakst enn Telenor. Men Privatel har bare én lokaltakstsone. Den tilsvarer den nye Oslo-sonen til Telenor, som omfatter Østfold, Vestfold, Buskerud, Akershus, Oppland og Hedmark. Men hva som skjer utenfor lokaltakstsonen kan det nystartede Privatel ikke svare på. En talsmann sier det blir fjerntakst mellom alle abonnenter utenfor lokalsonen, mens en annen hevder Telenors takster gjelder utenfor sonen. (Telefonkalkulatoren går ut fra det siste).

Ingenting å tape

Du har ingenting å tape på å benytte de to mini-utfordrerne Privatel og Teleman. Det er gratis å melde seg inn i begge. Det er ikke noe fakturagebyr, men velger du å betale pr. giro, påløper jo det vanlige girogebyret.

Selskapene er nye og ukjente. DinSide har ikke foretatt noen undersøkelser rundt deres eierforhold og soliditet, men dette skulle ikke spille noen rolle for kundene. De betaler i alle fall på etterskudd. Faktura blir sendt ut månedsvis, bare for det antall sekunder det er ringt.