Halloween på den trygge måten

Sørg for en sikker feiring av Halloween.

EN VOKSEN BØR VÆRE MED: Barn som skal ut på "knask eller knep" bør gå ifølge med en voksen. Foto: Colourbox
EN VOKSEN BØR VÆRE MED: Barn som skal ut på "knask eller knep" bør gå ifølge med en voksen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween, årets mest skumle dag, er rett rundt hjørnet. For noen – særlig de minste, og barn i barnehage- og skolealder er Halloween en morsom anledning til å kunne kle seg ut, skeie ut med litt godteri og ringe på dører og si ”knask eller knep”. Det er ikke uvanlig at voksne slår til med en fest på denne dagen også.

Les også:
Risikoen øker på Halloween

Trygg Halloween

Her er tips til hvordan barna får en trygg Halloween, i tillegg til kreative forslag til mat og dekor.

Tilleggsutstyr til kostymen, som sverd, kniver og liknende bør være korte, myke og fleksible.

Refleksen må alltid være med! Gjør deg og barna synlig. Ha alltid på refleks ute i høstmørket, og gjerne flere hvis du har en kostyme med mye stoff. Les også: Ikke gå uten denne!

Yttertøy er viktig hvis du skal være lenge ute. Eller sørg i alle fall for å ha på masse ulltøy under kostymen. Pass ekstra godt på de minste!

Gå ikke ut på “knask eller knep” alene hvis du er liten. Gå flere sammen eller ha med en voksen.

Gresskar – ingen Halloween uten! Og når du har hulet ut gresskaret, ta vare på kjernene ved å grave ut frøene. Skyll de godt under vann og gni dem med en tørkerull. Legg kjernene i en stekeplate, og hell over en 1 ss olje (per 250 gram gresskarkjerner). Stek i 180 grader i 15-25 minutter. Dette er god og sunn snacks til barna! Les også: Gresskar regnes som supermat!

Ha gjerne med en lommelykt når du er ute på tur. Da ser du mer, og barna kan skremme andre med den!

All kostymesminke bør testes ut på forhånd, for å sjekke at du ikke blir allergisk. Dette gjelder også barna. Fjern sminke før sengetid for å unngå irritasjoner i hud og øyne. Les mer: Ikke mal hele ansiktet!

La være å gå inn i hjemmet til folk du ikke kjenner, er rådet til de minste. Da skal du i så fall ha med en voksen person.

Levende lys kan være brannfarlig. Vær forsiktig!

Oppskrift på blodig popkorn – det kan jo komme godt med! Popp popkorn på vanlig måte. Spray deretter med matfett og rør rundt samtidig, slik at fettet sprer seg. Hell på litt paprikapulver og rør rundt! Mikropopp kan være livsfarlig!

Whisky på Halloween? Hvorfor ikke servere en original Halloween-drikk som passer for alle? Hell væske – gjerne tilsatt rød konditorfarge eller grenadin, i en plasthanske og legg i fryseren. Ha hansken oppi en bolle med væske, som brus eller saft, som du kan servere til gjester eller kjente som ringer på døren.

Ekkelt! Det er stikkordet for Halloween. Her er noen ideer: Lag en duk av sort stoff eller en søppelsekk og dekk med falsk spindelvev, lag sorte strimler av kreppapir og legg plastikkdyr (mus, flaggermus, edderkopper osv) inni strimlene, klipp ut spøkelsesformet servietter, lag isbiter med ekle dyr inni, ha små boller med tørris som lager røyk og sett koster rundt omkring. Høstløv kan også brukes som dekorasjon.

Etter at du har vært ute i kulden, kan det være godt med noe varmt når du kommer hjem. Hva med en gresskarsuppe med urter? Her er oppskriften (kilde: Frukt.no)

Når du får godteri fra folk, spis bare det som er pakket inn – ikke spis løst godteri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer