<B>BETALINGSFORSIKRING</B>. Om du ikke klarer å betale strømregningen, kan Hafslund kanskje dekke utgiftene for deg. Men betalingsforsikringen er langt fra gratis... Foto: Per Ervland
BETALINGSFORSIKRING. Om du ikke klarer å betale strømregningen, kan Hafslund kanskje dekke utgiftene for deg. Men betalingsforsikringen er langt fra gratis... Foto: Per ErvlandVis mer

Hafslund vil betale strømregningen din

Strømselskapet tilbyr en ny forsikring som skal dekke strømregningen din om du ikke har mulighet til å betale.

Mange Hafslund-kunder har de siste ukene blitt oppringt og tilbudt en såkalt betalingsforsikring.

Forsikringen skal dekke strømregningen din i inntil seks måneder, dersom du skulle bli langtidssykemeldt (mer enn 30 dager med sykemelding) eller få fyken på jobben.

Men forsikringen har sin pris. Du må betale 468 kroner i året (39 kroner i måneden), hvilket betyr at du skal ha et ganske stort beløp å betale på strømregningen, dersom det skal lønne seg å hoppe på en slik avtale.

Er strømregningen din for høy? Gjør noe med det her!

- Kommer an på forbruket

Informasjonssjef Katarina Finneng i Hafslund sier at bedriften har fulgt godt med på hvordan bankene har utvidet sine forsikringsordninger, og latt seg inspirere av andre strømselskaper som tilbyr liknende forsikringer.

- Vi har også opplevd en stor interesse for og etterspørsel etter en slik forsikring, og vi ønsker å imøtekomme kundene våre, sier Finneng til DinSide.

Katarina Finneng, Hafslund Foto: Hafslund
Katarina Finneng, Hafslund Foto: Hafslund Vis mer


DinSide: - Men nesten 500 kroner i året er ganske mye for en slik tilleggsforsikring?

- Det kommer an på hva slags forbruk en har. Man må ha et visst strømforbruk for at det skal lønne seg. Vi henvender oss ikke til kunder med lavt forbruk, sier Finneng.

Hafslund har satt en nedre grense for hvilke strømkunder de kontakter og tilbyr forsikringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nedre grensen er satt på et forbruk på 8.000 kWh i året, for at det skal være fornuftig å ha en slik forsikring. Det er viktig for oss at kundene oppfyller dette kriteriet, slik at forsikringen vil være gunstig for dem. Vi ønsker ikke at kundene våre skal ha ugunstige avtaler, sier Finneng til DinSide.

Les også: Trenger du virkelig mobilforsikringen?

8.000 kWh er ikke så mye

Men 8.000 kWh i året er ikke så veldig mye. Ifølge Konkurransetilsynet tilsvarer 10.000 kWh strømforbruket i en gjennomsnittlig liten leilighet. Store leiligheter forbruker stort sett rundt 20.000 kWh, men et stort hus bruker rundt 30.000 kWh.

Siden forsikringspremien ikke påvirkes av strømforbruket, kan det være mer aktuelt for husholdninger med stort strømforbruk å vurdere en slik forsikring. Et strømforbruk på 8.000 kWh i året kan tilsvare langt under 4.000 kroner i året (ifølge DinSides strømkalkulator), og da blir en 500-lapp i året veldig mye.

Har du et strømforbruk tilsvarende et stort hus, vil strømregningen din også bli betydelig, og da får du vurdere hvorvidt du vil ha penger til å betale den om din vanlige inntekt skulle bli borte eller redusert.

Les mer om vilkårene for forsikringen på Hafslunds nettsider.