Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Hacket på parkeringsplassen

Kjeltringene eier ikke skam.

Så lenge du klarer å styre unna tiggerbrevene du får på e-post, føler du deg kanskje trygg, men den bitre sannhet er dessverre at svindlerne stadig pønsker ut nye metoder å loppe deg for penger på.

>>> De siste svindelforsøkene

Falske parkeringsbøter

I følge AARP Bulletin Today er siste skrik i USA nå å legge falske parkeringsgebyrer på parkerte biler.

På gebyret, som du selvsagt får selv om bilen din er lovlig parkert, står det oppgitt en nettadresse hvor du kan klikke deg inn for å få se fotobevis på parkeringsovertredelsen din. Og dermed er altså honningfellen satt ut til de frustrerte bilistene som altså ikke har gjort noe galt...

Når bilistene går inn på den oppgitte nettadressen, er nemlig sjansen stor for å bli utsatt for alvorlige virus, og ifølge en dataekspert ved navn Lenny Zeltser er dette hva du kan bli utsatt for:

  • Når du åpner nettsiden får du beskjed om å laste ned et program for å se bildebeviset av den påståtte parkeringsforseelsen din. Og det er selvsagt her faren ligger, for dette programmet inneholder alt du ikke vil ha på PC-en din.

  • Noen har fått beskjed om at PC-en har et virus, før de får et kanontilbud om å kjøpe et antivirusprogram for 50 dollar. Dette programmet virker selvfølgelig ikke... Det andre scenarioet er nesten verre. Her loggfører nemlig programmet hvilke tegn du taster på tastaturet ditt. Ergo er alle passordene og innloggingsdetaljene dine i risikosonen.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • I ytterste konsekvens skal programmet også kunne la kjeltringene ta over PC-en din, slik at de kan fjernstyre den uten at du vet det.

Flere svindelsaker får du her:
Her blir du lurt
Er PIN-koden sikker?
Tyvenes skrekkside
Ville du latt deg lure?
10-nettsteder som vil lure deg

Hva bør du gjøre?

Det er alltid lett å være etterpåklok, men det beste tipset er å være kritisk:

- Hvorfor skal du være nødt til å laste ned et program for å se noen bilder? Last aldri ned programmer du ikke er sikre på, og som du ikke vet hvor kommer fra, og ha en oppdatert anti-virusbeskyttelse på PC-en din.

Les også: Slik beskytter du deg!