Gummiring mot sædceller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gummiring mot sædceller

Listen er lang når det gjelder prevensjon for kvinner. Neste år kommer det enda et nytt produkt for de som ikke vil bli gravide riktig ennå.

Av: Mattis Koppang

Det nye prevensjonsproduktet heter Nuva ring. Nuva ring er en liten gummiring som plasseres i skjeden, den frigir en daglig dose hormoner som skal forhindre graviditet. Gummiringen skal sitte i skjeden i 3 uker i strekk, deretter holder man opp en uke før man setter inn en ny gummi ring.

- Ringen fungerer som en p-pille, men går inn i kroppen uten at det skader leveren sier den danske gynekologen Christine Felding. - En fordel er også at du kun setter den inn en gang i måneden, i motsetning til p-piller som man må ta hver dag.

Nuva ring kommer på danske apotek i løpet av neste år. Samtidig vil et utvalg gynekologer fra forskjellige land gå i gang med et prosjekt der de vil fine ut om det lar seg gjøre å beholde gummiringen i flere måneder uten å ta en uke pause i måneden.

- Dette betyr også at man ikke lenger trenger å ha den månedlige blødningen sier Felding.

Ikke menstruasjon

De kvinnene som deltar i undersøkelsen, skal bruke Nuva ring i tre, seks og tolv måneder uten annen pause en akkurat når de skifter gummiringen og setter inn en ny.

Ifølge Christine Felding trenger strengt tatt ikke kvinner som tar p piller eller Nuva ring å blø en gang i måneden.

- Det er jo en kunstig menstruasjon man får. Blodet kommer fordi kvinnene holder pause fra hormonene i en uke, avslutter hun i et intervju med danske ekstrabladet.

Kilde:

mozon.no 28.05.02