Gummi til undersåttene

Det er sommer, det er varmt, det er vått, og vi ifører oss gummi. På beina. Vi har testet et par ulike typer gummifottøy.

Gummi til undersåtteneHavaianas

En drøm på både strand- og byferie.
En drøm på både strand- og byferie. Vis mer


Vår gummi-favoritt om sommeren de siste fem årene. Ingen over, ingen ved siden. De brasilianske flipfloppene har gjort braksuksess over hele verden.

I løpet av få år tok strandsandalene steget fra Ipanema Beach og Copacabana til den røde løperen i Hollywood. Men i motsetning til andre motemerkers korttidspopularitet, har de fargerike flipfloppene holdt seg godt. Frontet av den vakre, brasilianske supermodellen Giselle Bündchen.

Nøkkelen til Havaianas' suksess ligger i nettopp gummien: De fleste andre flipfloppene som er på markedet er laget av ulike typer plastikk, mens Havaianas' støtdempende gummi gjør dem behagelige å gå på.

Vår dom: DinSide føtter elsker Havaianas. Vi har brukt Havaianas på strandferie, på storbyferie, på dansegulvet, og på jobb, 24 timer i strekk, flere uker om gangen - og det er det eneste flipfloppmerket vi ikke har fått såre føtter eller gnagsår av.

Pris: Fra 250 kroner og oppover, avhengig av modell.

Sparetips: Ønsker du stilen, men stiller lavere krav til komfort, får du kjøpt vanlige flipflopper på H&M og lignende butikker fra rundt 20 kroner.

Crocs

Etter den søte kløe...
Etter den søte kløe... Vis mer


Du har kanskje lagt merke til disse fargerike gummi-kloggene allerede? Hvis ikke kommer de nok snart til et par føtter, ikke så langt unna deg. Utsolgt er de ihvertfall, flere steder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryktet forteller at Britney Spears og George Clooney har blitt observert i Crocs. Og at de dukker opp på kjendisfester. Her hjemme i Norge har både Märta Louise og Herman Friele fått hvert sitt par. Vi har ennå til gode å se et par crocs på et par føtter.

Crocs er visstnok de nye UGGene. Med helsebringende egenskaper. Små punkter i sålen gir deg fotmassasje mens du går, og flere hull, både rundt skoen, og over lesten, sørger for full utlufting når du går. Dette skal ifølge produsenten hindre at du svetter. I tillegg er de superlette, og det føles nesten som en svever over bakken.

(Strengt tatt er Crocs ikke laget i gummi - men i Croslite PCCR. Det skal ha spesielt hygieniske egenskaper - kanskje fordi de er så lette å vaske fri for fotsvette?)

Vår dom: DinSides fotsåler liker Crocs. Det ble imidlertid ganske så klamt på varme dager - og kombinert med den ekstremt gode utluftingen (snakk om storm i skoene!) ble vi ørlite forkjølet hver gang vi brukte dem over en litt lenger periode. DinSides allmenhelse må derfor vende tommelen ned.

Pris: 699 kroner for voksne og 499 kroner for barn.

Sparetips: Ønsker du stilen? Lignende (og billige) gummisko er foreløpig ikke på markedet, men sannsynligheten er ganske stor for at kopiene snart vil florere. I mellomtiden kan du få stilen, en slags, med et par gode, gammeldagse treklogger. Dem får du fra rundt 250 kroner. Men da må du fire litt på kvar til både komfort og materialer.

Til regnværsdagene

Hold deg tørr, og leggene fri.
Hold deg tørr, og leggene fri. Vis mer


Som ektefødt bergenser har undetegnede vært pent nødt til å teste en rekke ulike par gummistøvler gjennom årenes løp. I ekstremvær.

De aller fleste gummistøvlene fungerer på det viktigste punktet: De holder deg tørr. Det skal imidlertid litt mer til for å overbevise bergensere i regnvær. Gummistøvlene må være gode å gå i, de bør helst ha en form for foring som gjør at man ikke blir for klam. I tillegg er det en must at de er i gummi.

I østlandsregnet om sommeren slår det oss imidlertid at en ikke trenger knehøye gummistøvler. (For dem som ikke har opplevd bergensregn: Det regner oppover også.)

Støvelen som møter alle disse kriteriene har vi funnet - og vi har funnet vår favoritt: Vikings Retro low. I flere farger, med snøring, og lav, slik at det ikke blir så MYE sånn på sommeren.

Vår dom: Et kinderegg av en sommergummistøvel. Tommelen opp!

Pris: Cirka 450 kroner.

Se også våre bildespesialer i artikkelen Velskodd for høsten med massevis av fargerike gummistøvler for henne - og for barn.

Alle foto: Produsentene.