Gullkortet kan redde deg!

Har du kjøpt og betalt en billig flytur til London? I så fall er ikke billetten din refunderbar. Hva gjør du hvis du blir syk, eller ikke kan reise av andre grunner? Ditt kortselskap kan være redningen!

Det er lett å være etterpåklok, men da er det som oftest for sent. Har du først hentet og betalt billetten din hos flyselskapet er det ikke mulig å avbestille eller å endre den.

Det kan bli en dyr lærepenge når du ligger febersyk i sengen og ikke har husket å tegne avbestillingsforsikring. Det er ille nok å ikke komme seg avgårde som planlagt, men det er en enda bitrere pille å svelge når du må betale for en reise du ikke kan nyte godt av.

Bli reddet av ditt kortselskap!

Redningen er imidlertid nær hvis du er den heldige innehaver av kortselskapenes eksklusive kredittkort.

Gullkortet kan redde deg!

Har du kort i fra Europay Norge og er i besittelse av et Eurocard Gold, eller et MasterCard Platinum kort har du nemlig alltid avbestillingsforsikring inkludert, såfremt du har tatt visse forholdsregler. Dette gjelder uansett hvilken flyreise du skal ut på, enten det nå er din private ferie, eller en forretningsreise.

Kortselskapene har nemlig tegnet en egen forsikringsavtale som ligger i kortet. Når du ligger i febertokter og ikke kan dra som planlagt må du derfor kontakte reisebyrået eller flyselskapet. De pengene du har betalt for billetten vil du så få refundert fra forsikringsselskapet.

Gullkortet kan redde deg!

Denne fordelen kan du også få med VISA Gold/Premier kort. VISA kortene utstedes i Norge av den enkelte forretnings- eller sparebank, og hvilke tilleggsytelser som ligger i ditt kort kan derfor variere fra bank til bank. Dette gjelder forøvrig også de fleste MasterCard kortene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontroller derfor hvilke tilbud din bank kan gi deg på sine kort før du velger. Har du mulighet til å oppgradere ditt nåværende kredittkort kan det være verdt å tenke på. Det er surt å ikke ha råd til å dra på ferie fordi du må betale for en ubrukt flybillett!

Vilkår:

  • Du må ha betalt hele, eller hoveddelen av flyreisen med kredittkortet.
  • Du må som en klar hovedregel ha en gyldig grunn for å benytte deg av avbestillingsforsikringen. Å være for sent ute til flyet er ikke bra nok! Det er krav om legeattest.

Ikke for alle

Når du søker om et betalings- eller kredittkort vil banken eller kortselskapet foreta en kredittvurdering av deg, og denne kredittvurderingen blir brukt som bakgrunn for å godta søknaden. For å få selskapenes beste kort må du ofte ha inntekt eller formue over en viss sum.

Årsprisen på et VISA Gold/Premier kort er mellom 600 og 800 kroner, litt avhengig av hvilken bank du har, kontakt din bank for nærmere informasjon om priser.

Årsavgiften på Eurocard Gold er 645 kroner.