Gullfeber!

Rådet om å kjøpe gull er fremdeles aktuelt, tross store stigninger i gullprisen det seneste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i høst skrev DinSide Økonomi om at gull er en gyllen investeringsmulighet.

Gull fremdeles godt

Siden den gang har prisen på gull steget, og den er nå den høyeste på 25 år. For et par dager siden kostet en ounce gull (31,1 gram) 547 dollar på Comex Børsen i New York. Det er en stigning på 28 prosent fra samme tid i fjor, der den kostet 428 dollar per ounce.

Men ifølge analytikere er det grunnlag for fortsatte stigninger i gullprisen. Og velger du å kjøpe nå, kan du altså på sikt - dersom analytikerne får rett - få en fin gevinst.

En ekte gullbarre. Bilde: Danmarks Nationalbank.
En ekte gullbarre. Bilde: Danmarks Nationalbank. Vis mer


Ifølge Jyllands-Posten er budskapet fra den globale investeringsbanken UBS, at gullprisen allerede i 2. kvartal i år når opp på 600 dollar per ounce.

- Etter et kortvarig dykk i første kvartal i år, tyder alt på at gullprisene på de internasjonale markedene vil fortsette jevnt oppover i fremtiden. Simpelthen fordi etterspørselen vil stige veldig kraftig i årene fremover, sier Jacob Vinding Jensen i Jyske Bank, til Jyllands-Posten.

Det er spesielt forbrukerne i Kina og India som har gullfeber.

- I takt med at deres levestandard stiger, vokser også ønsket om å demonstrere for andre at man har god råd. Det gjør man spesielt ved å gå med gullsmykker. Og 75 prosent av verdens gullproduksjon går nettopp til smykker.

Vanskelig i praksis?

Men å investere i gull i praksis, kan være litt vrient.

- Private kan ikke investere i gull eller andre råvarer gjennom Nordea ennå, men vi ser på området med henblikk på å kunne tilby produkter. Vi fornemmer en klart stigende interesse, sier pressekoordinator Bjarne Christiansen i Nordea Danmark, til Jyllands-Posten.

Jyske Bank lanserte i oktober et spesialprodukt, kalt Rå Metaller 07, som er en type obligasjon som investerer i flere typer metaller.

DinSide Økonomi vil i løpet av kort tid komme tilbake med en artikkel om hvordan vi nordmenn kan handle med det edle metallet.

Kilde: www.jp.dk