Guide: Briljante bryllupsgaver

En bryllupsgave skal glede både mannen og kvinnen, og gjerne passe inn i hjemmet i tillegg. Hva i all verden kjøper man da?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

På Glassmagasinet i Oslo har bryllupsrushet satt inn for fullt. Her handles det servise, bestikk, vaser og ting og tang over en lav sko, mens italiensk såpemusikk ruller i bakgrunnen.

- Servise, bestikk og glass står på 90 prosent av alle ønskelistene, sier bryllupskoordinator på senteret, Mette Svendsen.

Dekorativt valg
Dekorativt valg Vis mer

Hun rettleder forvirrede kunder på jakt etter en gave som passer inn på gavebordet i et bryllup. Ifølge Svendsen er det ikke vanlig å kjøpe gaver som bare passer for den ene parten, som for eksempel et kvinnesmykke eller en slipsnål. Gaven skal passe for begge, og den skal gjerne vare en stund.

Klikk på lenkene i boksen til høyre for å lese DinSides gavetips.

Offentlige ønsker

En trøst for dem som ikke har en anelse om hva de skal kjøpe, er at mange kommende ektepar legger ut ønskelister på Glassmagasinet. I år har nesten 500 par lagt ut sine ønsker på senteret. Her kan du også lese hva som er kjøpt fra før, og hva som mangler.

- Mange benytter bryllupet til å ønske seg ting de ellers ikke kjøper. Dyre serviser er en gjenganger. Hvem er det som prioriterer et servise til 50.000 kroner senere i livet? sier Svendsen.

En trøst for de gavemilde med slunken lommebok, er at det også i et servise finnes billige deler som du kan kjøpe. Egglass, for eksempel, koster sjelden mer enn 150 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor dyrt?

Tradisjonell gave
Tradisjonell gave Vis mer

Men hvor mye må du gi for?

- Om du er en vanlig gjest, det vil si at du ikke er i nærmeste familie, er det vanlig å gi for rundt 500 til 600 kroner, sier Svendsen.

For de som er i nær familie med brudeparet, er det slett ikke uvanlig å bla opp flere tusenlapper når de skal kjøpe gave.

Konfirmantenes jubelgaver

Klikker du i lenkene i boksen til høyre, finner du DinSides gavetips til årets bryllupssesong.

Finner du ikke det du leter her, kan det være lurt å ta en titt på årets gaveguide til konfirmanter.

Trenger du enda flere gavetips, kan du sjekke ut jentenes ønskeliste og guttas ønskeliste som ble skrevet i julerushet.

Skal du gifte deg selv? Husk at det er mye penger å spare på brudekjolen. Her leser du hva det koster å bli vårens vakreste brud.