<strong><b>BEKLAGER:</strong> </B>På sine nettsider beklager Groupon at de ikke lenger vil tilby dealer til norske kunder. Her fra kundeservicesenteret i Nydalen i 2012. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PER ERVLAND
BEKLAGER: På sine nettsider beklager Groupon at de ikke lenger vil tilby dealer til norske kunder. Her fra kundeservicesenteret i Nydalen i 2012. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PER ERVLAND Vis mer

Groupon legger ned i Norge

Lover at kunder med utestående dealer ikke skal lide.

Publisert
Sist oppdatert

«Vi beklager å informere deg om at fra og med 16. november 2015 avslutter Groupon sin virksomhet i Norge og vi har ikke mulighet til å tilby deg nye dealer i dag».

Det skriver Groupon på sine norske nettsider. Saken ble først omtalt av E24.no.

- Vi håper alle kommer godt ut av dette, både partnere og kunder. Vi synes det er kjempeleit, sier norgessjef Eric Bjørklund i Groupon til Dinside.

Han vil ikke svare på direkte spørsmål, og viser videre til den nordiske kommunikasjonssjefen Simon Johns i London. Heller ikke han vil svare på ett eneste spørsmål.

LES OGSÅ: Se hvordan Groupon jukser med sine før-priser

Ut 15. desember

- Alle forpliktelser skal bli opprettholdt, lover Bjørklund.

Det samme sier Groupons norske kundeservice: De forteller at kunder som har utestående «dealer» skal få brukt disse, men at ingen vil få kjøpt nye.

- Vi slutter å ta telefoner 15. desember, sier personen vi snakker med, noe Bjørklund ikke vil bekrefte.

Groupons norske Facebook-side er allerede lagt ned. Kundeservice kan ikke si noe om dette, da de visstnok ikke har tilgang til Facebook, og Bjørklund vil heller ikke kommentere dette.

LES OGSÅ: Partnere som ikke holder avtaler, for liten kundeservice og for raskt vekst skal ha skapt Groupon-problemene i 2012

<strong><B>NEDLAGT:</strong> </b>I våre dager tyr mange til Facebook når de lurer på noe, men norske Groupon har allerede lagt ned sine norske Facebook-side. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NEDLAGT: I våre dager tyr mange til Facebook når de lurer på noe, men norske Groupon har allerede lagt ned sine norske Facebook-side. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Legger også ned i Sverige, Danmark og Finland

Groupon har et dårlig år; aksjene har aldri vært mindre verdt, og ifølge Chicago Tribune har selskapet mistet 68 prosent av sin verdi i løpet av året.

I det siste innlegget på Groupons blogg, fra september i år, forteller selskapet at de skal kutte 1.100 stillinger, og at de skal ta en nøye gjennomgang av «hvor de gjør forretninger».

Groupons melding til kundene

 • Her er hva Groupon forteller på sine nettsider:
 • «Dersom du er en kunde med spørsmål om en nåværende gyldig Groupon vennligst kontakt kundeservice på tlf. 23 96 04 50.»
 • «Dersom du er en av våre tilbydere og har behov for ytterligere informasjon vennligst ring til teamet for tilbydere på tlf. 23960514 eller e-post [email protected]»
 • «Vi beklager at vi ikke kan tilby deg noen gode dealer i dag, men takk for din interesse i Groupon.»

 • Johns i London gir Dinside en generell uttalelse han ber oss kreditere «en Groupon-talsperson». Her går det fram at de ikke bare legger ned i Norge, men også Sverige, Danmark og Finland. Dette for å «strømlinjeforme» sine forretninger.

  LES OGSÅ: Black friday, advent, romjul eller nyttårssalg – når er det billigst?

  Fått mye kritikk

  Dinside har skrevet flere kritiske artikler om Groupon siden de startet i Norge, da under navnet Groupon MyCityDeal.

  Først fortalte vi hvordan norske kunder slet med blant annet månedslange leveringstider og timeslange telefonkøer til kundeservice. Forbrukerrådet var også bekymret, men Groupon skyldte blant annet på eksplosiv vekst.

  Så avslørte Dinside hvordan Groupons dealer oppga kunstig høye førpriser, for å gi et bilde av kunstig høye besparelser ved å bruke tjenesten. Forbrukerombudet mente det kunne være villedende og dermed ulovlig markedsføring.

  LES OGSÅ: 3 av 4 norske nettbutikker bryter loven

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer