Groupon gir deg pengene tilbake - uansett

Får du ikke brukt dealen, kan du få pengene tilbake.

207 personer slo til på tilbudet, men mange slåss om de samme helgene på Hotel Stureplan. Da er det fint at du kan få pengene tilbake. Foto: Groupon/Per Ervland
207 personer slo til på tilbudet, men mange slåss om de samme helgene på Hotel Stureplan. Da er det fint at du kan få pengene tilbake. Foto: Groupon/Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du opptatt av rabatter og gode tilbud, kjenner du kanskje Groupon MyCityDeal som daglig sender ut tilbud de som abonnerer på tjenesten.

>>> Lover deg superrabatter

Men du må være rask, for tilbudet står som regel bare i ett døgn, og er det en veldig populær "deal", kan den bli utsolgt før døgnet er omme. Dermed er det antakelig noen som handler før de har tenkt seg godt nok om.

I tillegg kan enkelte tilbud være vanskelig å få benyttet seg av i praksis, ettersom hotellrom, spabehandlinger eller restauranter fort kan fylle seg opp av andre med samme kupong.

– Ikke noe problem, sier Bredo Johansen i Groupon. – Kunden kan når som helst benytte seg av angreretten.

Bredo Johansen i Groupon vil ikke at kupongene skal bli som gavekort som du glemmer i skuffen. Foto: Privat
Bredo Johansen i Groupon vil ikke at kupongene skal bli som gavekort som du glemmer i skuffen. Foto: Privat Vis mer


Bare å glemme fristen

Salg via internett går normalt under Angrerettloven, som gir deg anledning til å angre på varer eller tjenester som er kjøpt ved fjernsalg eller utenfor fast utsalgssted, og fristen for å angre er som regel 14 dager.

Men dette gjelder ikke for Groupons kunder.

– Vi lar kundene angre uansett årsak. Det er bare å sende oss en mail, så er pengene tilbake på konto dagen etter, sier Johansen til DinSide.

Og du kan angre også etter 14 dager?

– Du kan angre så lenge du vil, helt til Grouponens utløpsdato, selv om denne skulle vare i hele 12 måneder. Rakk du ikke å bruke den, så kan du få pengene tilbake, og vi ber ikke om grunn, sier Johansen.

Han sier at de ønsker fornøyde kunder og at de faktisk skal få brukt kupongene de kjøper.

SE OGSÅ: Masse rabatter samlet på mobilen

Kamp om helger og plasser

Da Groupon for eksempel solgte kupongen med en sterkt rabattert hotellweekend på Junior Suite på Hotell Stureplan i vår, var det 213 stykker som slo til på tilbudet i hele Norden. Men kupongen må benyttes innen 31. august, og Hotell Stureplan har bare ni juniorsuiter som er i bruk i helgene. Dermed kan det bli trangt om plassen.

– Ja, det vil alltid være noen slike utfordringer. Det er hotellet selv som bestemmer antallet kuponger som skal selges, men vi reduserer som regel det antallet med 30-40 prosent, sier Johansen.

Han forteller at de etter nyttår har begynt å benytte seg av et kalkulasjonsverktøy som de bruker sammen med sine partnere for å beregne hva som er den faktiske kapasiteten til leverandøren og hvor mange kuponger som bør legges ut for salg.

ANGRERETT:

  • Telenor endret vilkårene
  • NetCom feilinformerer om angretten
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!