Taxi hjem fra byen koster ikke like mye for alle. Foto: Kim Jansson
Taxi hjem fra byen koster ikke like mye for alle. Foto: Kim JanssonVis mer

Gratis taxi hjem i helga

- hvis du er jente.

Syoss, Volkswagen og Securitas kjører deg gratis hjem fra byen i helga - vel og merke hvis du er jente og bor i Oslo.

Tilbudet om gratistransport gjelder fredag og lørdag de tre neste helgene mellom kl 23.00 og kl 02.30.

Holdeplassen der du kan bli plukket opp, er utenfor Beauty Garden i Hegdehaugsveien. Securitasvakter skal holde orden på køen og frakte passasjerene hjem, men tilbudet gjelder kun jenter. Har du med deg en gutt hjem, får du ikke gratis skyss.

Det er imidlertid ikke bare jenter som kan få billig tranport i helgen.

Slik velger du billigste taxi i Oslo

Billig i Hadeland

Hadelandsungdom har lenge kunnet ta billig taxi hjem fra byen. Tiltaket "Trygt hjem for en 50-lapp" eksisterte noen måneder i 2007, til pengene fra fylket var brukt opp. Men nå har Oppland fylkeskommune og hadelandskommunene bidratt med til sammen 200.000 nye kroner for å subsidiere ungdom som skal hjem.

- Ja, vi er i full sving. Nå koster turen 75 kroner, og tilbudet gjelder for ungdom mellom 16 og 20 år, sier Gunnar Haslerud i Regionrådet for Hadeland, som sier at tanken er at tiltaket skal vare i hele 2009.

Et kriterium er at tre ungdommer må bli enige om å kjøre sammen, men turen vil ikke overstige 75 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

50 kr i Hedmark

I Hedmark kom kampanjen "Trygt hjem for en 50-lapp" i 2004, og den består fortsatt. Prisen er fremdeles 50 kroner. Her er retningslinjene at du må bestille før kl. 18.00 den samme kvelden som du skal hentes, og hjemreisen er begrenset til mellom kl. 01.00 og 02.00. Tilbudet gjelder kun i helgene, og bestillingen rettes til Taxisentralen i Hedmark.

Bruker du kort i taxi? Les dette

Suverent i Østfold

I Østfold er det ikke bare unge som kan ta billig taxi. Der har de et tiltak som også omfatter andre, nemlig "Ut for 15,-".

- Det har i utgangspunktet vært for alle med honnør, men nå vil vi utvide til at også andre kan benytte seg av tilbudet, sier Solfrid Rød Olsen, kundekonsulent i Østfold kollektivtrafikk.

Ordningen omfatter dem som ikke har et godt eksisterende busstilbud. Østfold kollektivtrafikk har satt opp taxitransport med 19 faste ruter og avgangstider til kun 15 kroner per tur. Kravet er at du bestiller taxi senest 2 timer før avgang, og taxien kan hente og bringe deg innenfor 2 kilometer fra kjøretraseen uten at du må betale noe ekstra.

I Østfold tilbyr de også ordningen "Trygt hjem for 50,-". Også her er dette et tilbud på nattestid. Taxiene har faste hente- og avstigningsplasser, og her kan ungdom mellom 16 og 24 år benytte seg av tilbudet.

Finnes det slike tiltak der du bor? Tips andre under artikkelen!