Gratis SMS-meldinger på Internett

Tekstmeldinger koster teleselskapene bare en brøkdel av det et minutts taletid koster. Likevel betaler vi kunder nesten den samme prisen for disse tjenestene.

SMS meldinger på mobiltelefon blir stadig mer populært, og spesielt de yngre har trykket denne tjenesten til sine bryst.

Teleselskapene følger henrykt utviklingen, og ser inntektene gå i taket. For selv om disse meldingene påfører selskapene minimale kostnader, er prisen kundene betaler svært høy.

Rådyrt

Tekstmeldingene har blitt en gullgruve for teleselskapene. En tekstmelding fra mobiltelefonen din, som maksimum kan inneholde 160 tegn, koster nå oppunder en krone.

I følge utregninger gjort av konsulentselskapet Netplan, tilsvarer dette en minuttpris på minimum 200 kroner. Geir Jan Sunde, i Post- og teletilsynet, sier at de følger med på utviklingen, og at de vil vurdere om de skal gripe inn.

I påvente av sterkere konkurranse mellom teleselskapene og eventuelle inngrep fra Post-og teletilsynet, viser vi deg her hvordan du kan slanke telefonregningen ved å sende SMS-meldinger gratis via nettet.

Lokkemat

Både Telenor og NetCom tilbyr sms-meldinger via sine hjemmesider. Dette er sider der du logger deg inn med telefonnummeret ditt og ett passord som du får tilsendt. Du får da en egen profil som gjør at mottakeren ser hvem som sender meldingen. Denne tjenesten er i dag gratis fra NetCom, men de vil, i likhet med Telenor, etter hvert ta betalt for denne tjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er lavere enn det de tar fra mobiltelefonen din, men samtidig urimelig høyt i forhold til kostnadene.

Gratis tekstmeldinger

Eurobate derimot tilbyr gratis tekstmeldinger fra sine hjemmesider. Dette betyr at du enkelt og greit kan skrive teksten via pc-en din, samtidig som du slanker mobilregningen. Kravet de stiller er at du må registrere deg med navn og adresse.

-Driften av denne siden er reklamefinansiert, forteller Stener Dannevig i Eurobate. Dette betyr at hvis du ønsker å sende mer enn 10 meldinger per dag må du trykke deg gjennom en del reklame. Syns du dette er for tidkrevende kan du da gå til Everyday. Her har du også mulighet til å sende opp til 10 gratis meldinger hver dag. Også Expressen har en sms tjeneste. Her slipper du å registrere deg, men du må huske på å skrive inn +47 foran nummeret du ønsker å sende meldingen til.

Teleselskapene mottar ikke utviklingen av slike tjenester over nettet med åpne armer. Telenor har ved flere anledninger sperret muligheten til å sende slike gratis tekstmeldinger til sine abonnenter. Esben Johnsen i Telenor påstår at det er av hensyn til kundene.

-Vi opplevde at flere av våre kunder mottok uønskede meldinger via slike tjenester, og ønsket en slutt på dette. Han mener at de tapte inntektene spilte en mindre rolle i avgjørelsene. Akkurat det synes vi er en dårlig unnskyldning.

Kjetil Finbing i Everyday forteller at de ikke har opplevd slikt misbruk av sine tjenester, og at det finnes enkle løsninger for å forhindre det.

Så gjenstår det da å se om grådige Telenor kommer til å sperre muligheten for også disse tjenestene.

Vi får bare krysse fingrene og håpe på det beste.