Gratis leiebil!

Bilutleiefirmaer trenger sjåfører til å kjøre biler tilbake til basene i Norge og Skandinavia. De dekker bensin, og ofte kost & losji. Du kan også prøvekjøre biler gratis.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Det er om sommeren det er størst behov for sjåfører, sier Sven Jøran Mork i Avis bilutleie. - Det kommer biler fra hele Europa, og spesielt Sverige som trenger tilbakekjøring. På de mest besøkte Avis-kontorene ved Fornebu og Flesland flyplass, er det viktig at det er nok biler til enhver tid.

- Vi er avhengig av å få hentet inn biler som har blitt kjørt rundt om i landet, og til dette trenger vi sjåfører sier Sven Jøran Mork.

Betalt sommerferie

I Europcar er behovet for slike innleide sjåfører også stort. De tilbyr både gratis bensin, kost og losji dersom du er villig til å kjøre en bil for dem. Europcar har ingen oversikt over hvilke biler som skal hvor før en uke i forveien.

Du er derfor nødt til å holde kontakten jevnlig dersom du skal til et spesielt sted. Om vinteren er det stort sett biler å få på strekningen Oslo - Bergen ogOslo- Trondheim. Om sommeren derimot, kan det være opptil 8 biler i måneden som må kjøres ned til kontinentet. Da er det også mulig å fortsette turen videre via et av kontorene i Danmark, Tyskland, Frankrike eller Spania.

Hos den verdensomspennende bilutleiekjeden Budget har de behov for sjåfører 1 -2 ganger i uka for kjøring av biler her i Norge, og til Sverige kanskje en bil i måneden.Hos Rent A Wreck er behovet rundt 3 -4 sjåfører i måneden, hovedsakelig til Trondheim og Bergen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få Gratis bil i Weekenden

Hos de fleste bilimportører er det muligheter for å prøvekjøre en bil i et par dager. - Dette for at kunden skal ha en sjanse til å vurdere bilen på egenhånd, sier Peugeot-selgerBjørn Jensen i Bertel O. Steen A/S.

Han legger til at dette er vanlig praksis og en nødvendighet for å selge biler. Han stiller ikke noe krav til alder eller erfaring så lenge du kan skilte med et førerkort. Det kan komme 18-åringer med masse penger mellom hendene, og da nytter det ikke å være strenge på hvem som får lov til å kjøre, sier Jensen.

Det er litt uvanlig at man får låne bilen over flere dager eller en weekend, men absolutt mulig, understreker han. Det er også helt gratis, både når det gjelder bensin og andre kostnader.