Gratis kontrakter!

Nå behøver du ikke lengre kjøpe kontrakter i bokhandelen. DinSide har laget standardkontrakter for deg som skal kjøpe eller leie bil, båt, motorsykkel, leilighet, samt samboeravtale, gjeldsbrev og testament. Tjenesten er helt gratis. Du kan laste dem ned eller ta en utskrift - direkte fra DinSide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Standardkontraktene er de samme som du finner i bokhandelen, og må betale 10 - 20 kroner stykke for. De er basert på juridisk lovgivning og forbrukerrettigheter, og er et nyttig hjelpemiddel dersom du skal inngå en bindene avtale. Selv om loven sier at alle muntlige avtaler er like gode som skriftlige, er det lettere å bevise gyldigheten av en avtale ved å fremvise et dokument i retten.

Samboeravtale

Ved hjelp av DinSides skilsmisse kalkulator, kan du se at det ikke alltid lønner seg å inngå et ekteskap. Å bli samboer er kanskje et alternativ, men for å sikre deg økonomisk ved et eventuelt brudd lønner det seg å inngår en samboerkontrakt. Dermed blir det enklere å fordele eiendeler dere har skaffet i fellesskap, eller som dere hadde med inn i samboerforholdet.

Testament

Minst 2/3 av formuen din er pliktdelsarv for livsarvinger, men du kan påvirke hvordan denne arven og den resterende tredjedelen skal fordeles ved å opprette et testament. Din ektefelle har også rett til en fjerdedel av din formue dersom du skulle falle fra, men samboere får ikke automatisk arverett. Det kan derfor også være lurt for samboere å opprette et testament. Vær derimot klar over at det er strenge krav til hvordan et testament skal se ut. Dette kan du lese mer om i artikkelen hvordan skrive sitt eget testament.

Kjøpekontrakter

Skal du kjøpe en bruktbil, båt eller motorsykkel, er det flere punkter du bør passe på. Selv om kjøpsloven beskytter deg mot lureri, har du samtidig en undersøkelsesplikt på det du skal kjøpe. I tillegg kan det bli diskusjon på nøyaktig hva du har avtalt med selger, og det kan derfor lønne seg å ta med DinSides kjøpekontrakt dersom du skal ut på bruktmarkedet. Vi har kjøpekontrakter for
båt, bil og motorsykkel.

Leiekontrakter

Skal du ut på leiemarkedet, og ikke ønsker å bli rundlurt at sleipe utleiere. Med loven på DinSide, kan du slenge en leiekontrakt ned på bordet som inneholder lovene og rettighetene du har krav på. For å unngå misforståelser med utleier er det derfor en god ide å ta en kopi av DinSides leiekontrakter, enten du skal flytte inn i en leilighet eller leie en båt.

Håndverkere

Skal du pusse opp badet, eller anlegge en ny plen trenger du som regel noen håndverkere til å gjøre unna grovarbeidet. Det kan være lurt å avtale skriftlig nøyaktig hva som skal gjøres, hvor ofte, og når det hele skal være ferdig. Istedenfor å ta hverandre i hånden, stiller du bedre med en skriftlig kontrakt og DinSide har laget håndverkerkontrakter for både løsøre og fast eiendom. Skylder du håndverkeren din masse penger kan du også tegne et gjeldsbrev.