Gratis hjelp til røykeslutt

Har du planer om å stumpe røyken? Her får du god og gratis hjelp til å bli røykfri:

Alle som har forsøkt å stumpe røyken, vet at røykeslutt er forferdelig vanskelig. Noen klarer det på første forsøk, mens andre sliter i mange år med dårlig samvittighet og mange mislykkede røykestopp bak seg

Gruer du deg til enda et forsøk på å stumpe røyken? Da bør du prøve et av de profesjonelle kursoppleggene som gir deg gratis hjelp til røykeslutt.

Opptur på nettet
Opptur er et internettbasert program for røykeslutt som er utviklet av Nasjonalt senter for telemedisin, Kreftforeningen og Sosial- og helsedirektoratet. Programmet gir deg blant annet en egen dagbok, tilgang til fakta og tips om røykeslutt og et diskusjonsforum hvor du kan diskutere med andre brukere.

- Formålet med Opptur er å gi et gratis verktøy til de som har lyst på litt hjelp til å stumpe røyken. Her får du for eksempel mulighet for å utveksle erfaringer eller gi og få sosial støtte fra andre som slutter å røyke, uten at du trenger å fortelle om det til venner eller familie, sier prosjektleder Silje Wangberg ved Nasjonalt senter for telemedisin som nå driver tilbudet.

Opptur blir grundig evaluert gjennom det nærmeste året, og flere versjoner av programmet testes ut i denne fasen for å finne ut hvilke funksjoner som fungerer best. Wangberg regner med at internettprogrammet kan hjelpe opptil 20 prosent av brukerne til å være røykfrie seks måneder etter at de kutter ut sigarettene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Opptur her:

Hjelp til kvinnene
- Vårt program er spesielt utviklet for kvinner som kommer sammen i grupper for å hjelpe hverandre med røykeslutten. Tilbudet finnes i mange byer i landet og tilbudet er helt gratis, sier prosjektleder Kathrine Myhre i Kreftforeningen til Mozon.

Programmet "På tide å bli uavhengig?" strekker seg over et helt år. Prinsippet er at deltakerne bruker sine egne og hverandres erfaringer for å slutte å røyke.

- Godt over halvparten som startet i gruppene er røykfrie etter et halvt år. Dette er bra sammenlignet med mange andre tilbud for å slutte å røyke, så dette må vi gå videre med, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Les mer om "På tide å bli uavhengig?" her:

Ring deg røykfri
- Ja hei, det er røyketelefonen!

Når du ringer 800 400 85 får du svar fra gode hjelpere i Sosial- og helsedirektoratets røyketelefon. Telefonen er åpen fra klokka 09 til 18 alle hverdager, den er anonym om du vil og helt gratis å bruke.

- Røyketelefonen er først og fremst en veiledningstjeneste hvor vi kan hjelpe deg i prosessen med å bli røykfri. Vi kan sende deg informasjonsmateriale, diskutere forskjellige strategier for røykeslutt, og ikke minst gi litt ekstra motivasjon når du trenger noen å snakke med, forteller seksjonsleder for Røyketelefonen, Sigrid Skattebo.

Vil du vite mer? Slik stumper du røyken:

 

Mozon.no, 15.09.2006