Gratis - Videoer, bøker og cd'er

Nå har du muligheten til å bli postmannens store skrekk. Flere produsenter har begynt å markedsføre sine produkter via internett, og gir deg gratis testeksemplarer av alt fra skjorter, musikkvideoer, bøker og tannkrem til hårpleieprodukter dersom du fyller ut et enkelt spørreskjema.

På internett er denne formen for markedsføring blitt en standard innenfor programvare. Både Microsoft og Netscape er avhengig av gratis distribusjon for å vinne markedsandeler, og disse og andre programvarehus tilbyr tusenvis av programmer du kan laste ned på din maskin via internett.

Denne markedsføringsmetoden også fått grobunn hos tannkremprodusenter, bokforlag, plateselskap, og andre produsenter av forbruksartikler. På internett har det nå gått sport i å lage oversikter over alt som er gratis på nettet.

Vår enkle undersøkelse fant hundrevis av hjemmesider som ramser opp ulike gratis produkter, og ved å fylle ut enkle skjemaer vil postkassen de nærmeste ukene bli oversvømt av pakker fra det store utland.

En ny trend

Ifølge kreativ leder Jostein Borgmo i Thunderhouse reklamebyrå, er dette en av de nye trendene innenfor internettmarkedsføring.

- Å gi bort produkter er en måte å skape interesse for ditt nettsted på, og vil nok bli tatt i bruk av flere norske bedrifter etterhvert.

Foreløpig ligger amerikanerne foran oss i løypa, og det er nok her tilbudet av gratis produkter er størst

Dekk ditt behov

Noen av kategoriene vi fant gratis produkter i var kosmetikk, hudpleie, datautstyr, dyreartikler, leketøy, videofilmer, musikk, bøker, kontorutstyr og klær.
Det tar naturligvis litt tid å surfe rundt og fylle ut skjemaer, og det er mulig at postkassen din vil motta tonnevis av reklame.

Fordelen er at dette koster ingenting annet enn irritasjon, og det er ikke verre enn den reklamen du allerede mottar til daglig.

Ved å fylle ut en par hundre skjemaer kan du derimot tilfredsstille ditt behov for hårpleie produkter et par måneder fremover, samtidig som du får et par spennende bøker, videoer, nøkleringer, kalendere, t-skjorter, og penner.

DinSide foretok en test av et titalls gratis sider som lovte alt fra gratis kokebøker til kart over verden. Etter et par uker, dukket det opp kart over sørlige Florida, et par brosjyrer om scuba utstyr og en betalingsblanket for Time magazine.

Mulig det er større sannsynlighet å få tilsendt gratis ting dersom man har en amerikansk addresse, eller har tålmodighet til å fylle ut flere skjemaer. Foreløpig ser det ut som om dette et amerikansk fenomen, men om et års tid burde det også være et par norske nettsteder hvor man kan få gratis bøker eller cd'er.