Grådige menn

Pølse, brød og snacks. Menn stapper i seg mer mat enn kvinner. Og de husker sjelden hva de har spist.

Det viser en ny svensk studie der 100 personer ble stengt inne i et rom i et døgn, med fri tilgang til mat.

Det er kanskje ingen stor overraskelse. Men studien ved Sahlgrenska akademiet i Göteborg viser også at menn har vanskeligere for å huske hva de har spist, skriver Aftonbladet.

I studien deltok vanlige svensker i to aldersgrupper, 30 og 60 år. Testpersonene ble låst inne i et rom i et helt døgn og kunne spise så mye de ønsket. De kunne velge mellom ulike varmretter, smørbrød, frukt og godteri.

- Vi serverte riktig store porsjoner, sier ernæringsfysiolog Lena Gripeteg ved Sahlgrenska akademiet, som denne uken presenterer resultatene på en internasjonal konferanse i København.

Resultatene viser at både menn og kvinner spiser for mye når de har fri og gratis tilgang på mat. Menn fikk i seg 59 prosent mer energi enn de forbrenner og kvinner hadde et overinntak på 43 prosent.

Søvnmangel kan også gi økt appetitt

I studien underrapporterte imidlertid både menn og kvinner om energiinntaket sitt.

Underrapporterte
Resultatene viser at 94 prosent av kvinnene husket hva de hadde spist, mot bare 92 prosent av mennene.

- Både kvinner og menn underrapporterte energiinntaket sitt, til tross for at de visste at vi hadde detaljerte opplysninger om hva de faktisk spiste, sier Gripeteg.

Mange glemte å si at de hadde sist smør eller margarin, i tillegg til godteri og potetgull, som de nasket på fra skåler som stod rundt omkring.

Slankekuren "Cheater’s Diet" gir deg imidlertid muligheten til å nyte god mat og samtidig gå ned i vekt.

Den svenske studien viser hvor vanskelig det er å få et sant og komplett bilde av hva mennesker faktisk spiser, gjennom å spørre dem. Folk som vil ned i vekt underdriver ofte kaloriinntaket sitt.

- Fremfor alt tror jeg studien kan komme til nytte ved store kostholdsundersøkelser, der man ser på forholdet mellom kosthold og helse, sier Gripetag.

 

Mozon.no, 28.04.2006