Gourmetmat på billigsalg

Er du også en av dem som ikke har råd til å spise ute på gourmetrestauranter så ofte som du har lyst til? Slik får du gourmetmaten - til langt under halve prisen - minst!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Lag selv!

Det er så enkelt som det er sagt: Den aller billigste gourmetmaten lager du selv. Og aldri før har det vært så enkelt å lage maten fra favorittrestauranten din hjemme heller: Det finnes snart ikke den kokk eller restauranteier, med respekt for seg selv, som ikke har gitt ut en kokebok.

Kokeboken vil nok noen ganger hugge ganske stort inn i budsjettet, spesielt om den er utgitt nylig, men husk på at du kan bruke den flere ganger. Akkurat slik vi vender tilbake til våre yndlingsrestauranter, kan vi vende tilbake til restaurantkokebokene - og gjenskape herlige måltider hjemme på kjøkkenet.

Er du i tillegg av den sorten, som noen ganger går hjem litt skuffet og tenker: Dette hadde vært mye bedre om de hadde byttet ut rosmarinen med salvie - eller tunfisken med St. Petersfisk: Nå har du sjansen til å gjøre det helt selv.

Hemmeligheten ligger uansett i sausen, og den har du oppskriften på hjemme.

Ingen mesterkokk?

Er du ingen mesterkokk? - Du kjenner sikkert noen som er det. Det er få vennegjenger uten minst én kjøkkenskriver. Så for et løfte om middag, prat, og muligheten til å våkne uten oppvask (den tar jo uansett du): Inviter ham hjem til deg. Dealen er grei: Du står for innkjøp, tilrettelegging og oppvask, han for matlagingen. Disker du opp med de lekreste råvarene, er det få som er glad i matlaging som vil si nei-takk til å stå over grytene et par timer. Bare det ikke gjentar seg hver eneste dag.

Helhetlig opplevelse

God mat er en ting - men opplevelsen av å spise nydelig mat i vakre omgivelser blir ikke helt den samme om maten inntas mellom laptoper og haugen med skjorter som venter på å bli strøket.

Så rydd spiseplassen, pynt gjerne med duk, levende lys, og noen friske blomster - og finn frem noe passende musikk.

Bon apetitt!

Trykk her for å lese om noen av de norske restaurantene som har gitt ut kokebok,

eller trykk her for å se noen av våre favoritter fra London.