<b>PASS PÅ FØR DU TRYKKER SEND</b>: Google gjør pengeoverføringer enklere. Å sende penger til familie og venner blir like enkelt som å legge ved dokumenter og bilder. Foto: Google
PASS PÅ FØR DU TRYKKER SEND: Google gjør pengeoverføringer enklere. Å sende penger til familie og venner blir like enkelt som å legge ved dokumenter og bilder. Foto: GoogleVis mer

Google lanserer betaling via e-post

Rulles ut til amerikanske brukere de neste månedene.

Google Wallet blir nå integrert med Googles egen e-post-tjeneste Gmail, slik at du kan overføre penger med e-post. Det vil si, hvis du bor i USA, da. Funksjonaliteten skal rulles ut til alle Gmail-brukere over 18 år i USA de neste månedene. Og som vanlig kan du få tilgang tidligere hvis du blir invitert av en venn. Dette ifølge den offisielle Gmail-bloggen.

Les også: Slik er Google-brillene

Som et vedlegg

Overføring av penger mellom familie og venner kan knapt nok bli enklere. Betalingen skjer ved å legge ved pengene i en e-post. Klikk på bindersen og velg dollar-symbolet, tast inn beløp og trykk send. Overføringen er gratis for kunder som har knyttet Google Wallet direkte til bankkontoen. Ved bruk av kreditt- eller debetkort påløper et transaksjonsgebyr på 2,9 prosent.

Nysgjerrig på hvordan det fungerer? Denne YouTube videoen forklarer det enkelt og greit:

Drøssevis av nye Google-funksjoner ble lansert i går: De viktigste nyhetene finner du her

Hva skjer i Norge?

Som med alle andre teknologiske nyvinninger lansert av multinasjonale selskaper, er det uvisst når (og i det hele tatt om) en slik løsning vil bli lansert i Norge. Med bakgrunn fra betalingsbransjen selv, kan denne journalisten skrive under på at det er markeder som er både modne og folkerike som blir prioritert i utrulling av ny funksjonalitet. Her stiller Norge med sine fem millioner innbyggere et stykke bak i køen, selv om vi er aldri så moderne når det kommer til kortbruk, nettbank og andre betalingstjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom nordmenn virkelig skal ta i bruk nye betalingsløsninger fordrer det nok at de store nasjonale aktørene trykker til. DinSide har tidligere skrevet at mobilbetaling skyter fart i 2013, da med aktører som Visa og DNB tungt involvert.

Grille på 17. mai? Vi har testet grillnyhetene fra Kiwi og Rema