I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, ifølge ekspertene. Foto: Kerstin Schwerdtfeger
I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, ifølge ekspertene. Foto: Kerstin Schwerdtfeger Vis mer

Gode råd til astmabarn

Svømming er bra for barn som har astma, ifølge ekspertene. – Hopp i bassenget!

Publisert
Sist oppdatert

Den nye forskningen fra Taiwan viser at barn og unge med astma kan ha stor helsemessig nytte av å svømme, skriver Physorg.com.

Forskerne så på totalt 30 barn og unge med astma, og delte dem i to like store grupper. Barna i begge gruppene fortsatte med sin normale astmabehandling under studien. Men barna i den såkalte ”eksperimentgruppen” fikk i tillegg seks ukers svømmetrening.

Resultatene viser at barna i svømmegruppen forbedret helsen sin markant - de hadde færre symptomer, færre sykehusinnleggelser, færre legebesøk og mindre fravær fra skolen.

Og ikke bare det, disse barna opplevde at astmaen hadde et lettere forløp, de pustet lettere, snorket mindre og de hadde generelt en bedre selvfølelse.

Les mer om astma:
Flere astmabarn i Oslo
Foreldrestress gir barn astma
Dette hjelper mot astma
Keisersnitt øker allergirisikoen
Yoga hjelper mot astma

Bedre enn annen idrett


- I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, sier studieleder Wang Jeng-Shing ved Taipei Medical University.

Og legger til:

- I tillegg til å forbedre astmaen kan svømming fremme en normal fysisk og psykisk utvikling. Svømming kan øke lungekapasiteten, utvikle god pusteteknikk og forbedre den generelle fysiske formen.

Les mer om astma på Lommelegen

De helsemessige gevinstene som svømmebarna oppnådde var like synlige året etter at studien var avsluttet.

Studien er publisert i tidsskriftet Respirology.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer