<strong>Illustrasjonsfoto:</strong> Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer

Gode råd er ikke dyre

Cellulitt? Pollenallergi? Kviser? Hvorfor ty til dyre medisiner og kremer når løsningen like gjerne kan ligge på kjøkkenet?

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes kjerringråd mot de aller fleste problemer, og her har vi laget en oversikt over de vanligste.

Kjerringråd er triks og knep basert på personlige erfaringer. Husk at rådene ikke er vitenskapelig bevist og må prøves ut på eget ansvar.

Prikking i beina. Dette kan være en virkelig plage for mange. I alle fall hvis man skal sove. Et tips er å spise banan. Prikking kan forårsakes av kaliummangel, og bananer er rike på kalium.

Gnagsår. Au, det er vondt med gnagsår. Forsøk å knekke et rått egg og pirke løs hinnen nærmest skallet. Legg det over såret, så skal såret leges over natten. Et annet tips er å legge en tynn nylonstrømpe innerst mot huden. Den vil fungere som et tynt hudlag, og du slipper friksjon mot huden.

Pass deg for trange sko på ferie!

Brannsår. Igjen er egget kjekt å ha. Stryk på litt eggehvite over den brente huden og det vil lindre raskt. Da slipper du også å få blemmer. Hvis du er solbrent, bør du smøre den brente huden med yoghurt naturell. La den sitte på noen timer før du skyller den vekk med vann. Noen mener også at det hjelper å smøre tannkrem på det forbrente området.

Dårlig ånde. Tygg på friske persille- eller peppermynteblader. Det hjelper også å tygge på friske eller tørkede frø fra spisskummen, karve, fennikel, løpstikke eller bukkehornskløver.

Hikke. Spis en teskje med bringebærsyltetøy. Å holde pusten, men selvsagt ikke så lenge at du besvimer, er også et effektivt råd. Noen anbefaler å drikke et glass vann mens du holder pusten.

Tannverk. Gni tannkjøttet med eterisk olje fra nellik. Noen mener også at det hjelper å tygge på nellikspiker. Men husk at det aller beste selvfølgelig er å gå til tannlegen.

Vorter. Smør vorten med tea tree-olje hver dag. Da bør den forsvinne raskt. Noen mener også at spytt kan fjerne vorter. Slikk på vortene, og helst om morgenen før du har spist og drukket. Dette tørker ut vortene.

Les også: Naturens hjelp mot vorter

Cellulitt. Mange kvinner plages med fettvev på lår og overarmer, samt på baken. Noen mener det hjelper å massere huden med en hampeklut. Gjør det gjerne i dusjen og hold på til huden blir varm. Da øker du blodsirkulasjonen. Et annet råd er såkalt vekselbad: Masser huden med en grov klut i vekslende kaldt og varmt vann. Smør huden med salisylvaselin etter at du har badet.

Les også: Slik blir du kvitt cellulittene.

Brennesle. Det klør! Gni agurk på det brente området. Det lindrer. Andre ting du kan gni på det brente området, er løk, løvetannblad og tomat.

Pollenallergi. Honning skal forebygge høysnue. Spis en spiseskje honning til hvert måltid gjennom vinteren. Da sørger du for et vitamin- og mineralrikt kosttilskudd, som kan redusere allergiplagene.

Sprukne negler. Pensle de sprukne neglene med hvit jod. Gjør dette i 2-3 uker og det vil gjøre underverker på de slitne neglene.

Svette. Noen mennesker opplever at de svetter mye. Økt svetteutsondring uten noen reell grunn kan tyde på magnesiumangel. Så sørg for å fylle opp magnesiumlagrene. magnesiumkilder er blant annet artisjokk, kveite, svarte bønner, spinat og mandler.

Svetter du mye om natten kan det være lurt å sove på sengetøy av ull. Ja, det er sant! Det er fordi ull trekker til seg fuktighet. Da legger du ikke merke til at du blir våt. Ved fotsvette kan du vaske føttene med kaldt vann, og gni dem inn med eddik.

Les også: Slik løser du svetteproblemet

Forstoppelse. Treg mage - et velkjent problem for mange. Da kan det hjelpe å spise svisker eller et par kiwier om dagen, eller blande to korker fruktsalt i en kopp kokende vann og drikke fastende.

Kviser. Er du plaget med kviser, bør du unngå ost tilsatt løype og bitter mat, som bitre mandler. Andre mener at eplesidereddik er bra mot kviser. Vask huden med varmt vann, tørk og tilsett eddik. En annet tips er å bruke gjær: Rør ut fersk gjær med litt vann til det blir som en grøt. Smør den på kvisene og la den tørke før du vasker huden ren (ca. 15-20 minutter).

Les også: Til kamp mot kvisene

Forkjølelse. Stopp en begynnende neseforkjølelse ved å smøre en blanding av sitron og salt ytterst på neseborene. Hoster du, er ingefærte et lurt triks: Kutt opp ½ ingefærrot og kok opp med vann og ½ boks mørk sirup. Avkjøl og sil bitene fra væsken. Drikk morgen og kveld. Dett i desed? Maser deg selv på utsiden av nesevingene! Når den har åpnet seg, smør umiddelbart med mentol- og kamfersalve.

Hodepine/migrene. En teskje fiskemel om dagen kan gjøre slutt på migrenen og hodepinen.

Test her om du har migrene

Kilde: kjerringrad.com

Først opprettet 31.03.2007
Sist endret 30.07.2007

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer