JA, DEN ER GOD: Kim Jansson er en av mellom 40- og 50 000 nordmenn som har cøliaki. Han er storfornøyd med den nye isen, som har en veiledende utsalgspris på 16 kroner. Foto: Per Ervland
JA, DEN ER GOD: Kim Jansson er en av mellom 40- og 50 000 nordmenn som har cøliaki. Han er storfornøyd med den nye isen, som har en veiledende utsalgspris på 16 kroner. Foto: Per ErvlandVis mer

Gladnyhet til 50.000 nordmenn

Nå er det kommet en glutenfri kjeksis.

Er du blant de mange som har glutenallergi, eller cøliaki som det også kalles, kan det være vanskelig å få kjøpt is i sommersesongen. Du skal helst holde deg unna isen som har kjeks, og i tillegg kan mange av de andre sortene inneholde et hint av gluten, som hindrer deg i å kjøpe en av disse også. Det er ikke alltid det frister like mye med saftis.

Hennig-Olsen har nå kommet med en kjeks-is som er helt glutenfri; Corny.

- Hovedtanken rundt isen var ikke opprinnelig at den skulle være glutenfri, men vi ville at det skulle være maiskjeks istedenfor vanlig kjeks. Det at den i tillegg var glutenfri ble bare et pluss, sier Marketing direktør i Hennig-Olsen, Espen Hennig-Olsen.

Les også: Cøliaki kan skade fosteret

Ideen kom fra Italia

- Den er veldig god, sier Jansson. Foto: Per Ervland
- Den er veldig god, sier Jansson. Foto: Per Ervland Vis mer

Hennig-Olsen Is har fått mange henvendelser med spørsmål om de har noen glutenfrie produkter. På grunn av dette ville de at det tydelig skulle stå at den var glutenfri på pakken til den nye isen.


- De fleste is som vi har kan inneholde et hint av kjeks. Så for å ikke ta noen risikoer skriver vi dette også på pakken til disse. Det er enkelte som er uten gluten som, vaniljeis i litersboks og saftisene, men det er jo ikke alltid man har lyst på det heller, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ideen rundt isen begynte de med for noen år siden etter et besøk til Italia, hvor de fikk øynene opp for kombinasjonene av salt og søtt.

- Trenden er mye diskutert, og i tillegg er det i dag mange som er glad i produkter som er laget av mais som for eksempel taco, forteller Espen Hennig-Olsen.

Les også: Her er is-verstingene

Mer lettvint

Ikke overraskende er allergikerne fornøyd med den nye isen. Kim Jansson i økonomi- redaksjonen i Dinside.no syns det er godt at det blir lettere å få tak i produkter som tilpasset for de med allergier.

- For tolv år siden måtte jeg spesialbestille brød fra bakeriet annenhver torsdag, nå kan jeg kjøpe glutenfri kjeksis på Kiwi, sier han.

Ifølge Wikipedia har omkring 40.000 nordmenn glutenallergi eller glutenintoleranse som det også er kalt. Dette er en allergi som er arvelig. Hvis foreldrene har allergien er det mellom 10 - 15 prosent sjanse for at barnet også vil rammes.

Les også: Skjulte tegn på glutenallergi

Håper Corny skal bli en slager

Den nye glutenfrie isen fra Hennig-Olsen. Foto: Per Ervland
Den nye glutenfrie isen fra Hennig-Olsen. Foto: Per Ervland Vis mer

Isen er i salg i butikkene allerede, og holder en pris som ikke er så veldig høy i forhold til noen av de andre, men den også litt mindre.


- Denne isen er ikke så stor som for eksempel Big Deal eller Daim-isen, men kjeksen gjør at du blir ganske mett allikevel. Denne har en mellomstor størrelse, og kan passe til både voksne og barn, sier Espen Hennig-Olsen.

Foreløpig kan ikke Hennig-Olsen si noen om hvordan han antar at salget kommer til å gå for den nye isen Corny, men han håper det skal bli en ny slager.

- Det er veldig tidlig å si enda, men vi har vært i flere aviser og redaksjoner og den har kommet ut med gode resultater i testene. Så vi får se, sier han.

Isen fåes kjøpt i flere matvarebutikker og bensinstasjoner som; Kiwi, Joker, Meny, Mix, Shell og Esso.