Hårstrikker, tøfler og cowboyhatter er noe av det folk gjør seg til kjeltringer for. Nå kan du kjøpe det på tollauksjon. Foto: Tollvesenet/QXL.no
Hårstrikker, tøfler og cowboyhatter er noe av det folk gjør seg til kjeltringer for. Nå kan du kjøpe det på tollauksjon. Foto: Tollvesenet/QXL.noVis mer

Gjør seg til skurker for hårstrikker!

Tollvesenet auksjonerer bort beslaglagte varer. Der finner vi alt fra hårstrikker til cowboyhatter.

Flere ganger i året auksjonerer Tollvesenet bort beslaglagte varer. Utvalget vil selvsagt variere, alt etter hvilke varer Tollvesenet har beslaglagt i perioden.

Det kan være TVer, møbler, kjøkken og bildeler som auksjoneres bort, men det er også endel auksjonsobjekter som fremstår som noe merkelig.

Hva sier du for eksempel til hårstrikker, cowboyhatter og garnnøster?

Les også: Nå får Tollvesenet blålys

Skurker for knapper og glansbilder?

Det er kun utvalgte ting som selges påTollvesenets auksjoner, og aldri alkohol eller sigaretter.

4 stk. ruller med jordduk Foto: Toll.no/QXL.no
Et parti cowboyhatter
Ett parti hatter ...
Et parti hårbøyler, armbånd, mm. Foto: Toll.no/QXL.no
Et parti med hårstrikker etc. Foto: Toll.no/QXL.no
Et parti tøfler Foto: Toll.no/QXL.no


– Det er mye som blir inndratt, og ikke alt som egner seg for å selge. Det kan være piratvarer, varer som ikke er tillatt å selge i Norge, motorer som ikke er CE-godkjente, restriksjonsbelagte varer og så videre, og det blir destruert alt som er, sier Jan Erik Hærum i Tollregion Øst-Norge til DinSide.

– Hårstrikker, hatter, garnnøster tøfler og sekker - hvorfor gjør folk seg til skurker for dette, som synes som småting?


– Isolert sett kan det jo se ut som småsaker, men når vi legger ut dette som utrop, deler vi det gjerne opp. Det kan godt være at det har kommet inn sammen med andre varer. Vi velger å splitte det i auksjonen slik at det blir mer rasjonelt å selge, sier Hærum til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unnlater å fortolle

Varene som auksjoneres bort er varer som er forsøkt innført uten å fortolle det. Dersom du blir stoppet i kontroll med varer som har for stor verdi i forhold til hva du har lov til å ha med deg, vil varene bli beslaglagt og inndratt til fordel for statskassen.

Ifølge Hæhre har de i løpet av årets to tidligere auksjoner, auksjonert bort varer for cirka 950.000 kroner, som altså har gått til inntekt for statskassen.


Ifølge Hærum, har de i snitt tre-fire tollauksjoner hvert år, og det er populære auksjoner. Hærum forteller at det var cirka 350.000 innom de første auksjonene.

Les også: Denne bilen skal avsløre svindlere


På forrige auksjon, solgte de en pall med kopieringspapir, som var forsøkt tatt med over grensen uten å fortolle det. Hva sier de, som blir tatt for ulovlig innførsel av slike varer?

– De kommer med alskens forklaringer, som at de har glemt at de har det i bilen, de har valgt feil sone, det er mange forklaringer, det er ikke godt å si hva som er motivasjonen bak det, men er vel for å spare penger, vil jeg tro, sier Hærum til DinSide.

Tollvesenets auksjon finner du på QXL.no. Årets siste auksjon avsluttes 30. november kl. 16.