Gjør profitt på andres uflaks

Tollbeslag, hittegods, tyvegods - og uavhentete panteobjekter. Mulighetene er mange til å gjøre et kupp.

Tollvesenets beslag selges gjennom QXL. Faksimile fra qxl.no
Tollvesenets beslag selges gjennom QXL. Faksimile fra qxl.no

Vis mer

Problematisk?

Synes du det er greit å kjøpe tyvegods/pantegods eller tollbeslag? (Avsluttet)
Ja(66%) 398
Nei(30%) 183
Vet ikke(4%) 25
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Tollbeslag - nå på nettauksjon

Visste du at Tollvesenets grensebeslag - av den lovlige sorten selvføgelig - blir auksjonert bort? Slik kan både du og AS Norge gjøre en god handel.

Auksjonene foregår gjennom Forsvarets avhendingsprosjekt, og foretas av auksjonsfirmaet Melby & Sønn.

Tollregion Øst-Norge, i samarbeid med Melby & Sønn, gjennomfører nå en prøveordning med å auksjonere bort varene på Qxl - slik at de gode tilbudene nå er tilgjengelig for flere enn dem som bor så nærme at de fysisk kan dra på auksjonen.

Kjøkken og karusell

I den første nettauksjonen kan du gjøre kupp på blant annet et kjøkken fra Estland, boblebad fra Sverige, nye og brukte båtmotorer, et parti leker - inkludert en karusell, og et parti vinduer. Du slipper selvfølgelig å betale toll på varene, samt andre særavgifter som for eksempel hestekraftavgift på motor.

Ifølge NTB er det sannsynlig at også andre tollregioner vil prøve nettauksjoner dersom Tollregion Øst-Norges prøveprosjekt er vellykket.

NB! Vær obs på at du selv må stå for frakt, pluss et salær på 10 prosent av vinnerbudet. Varene selges uten garanti.

Danske budrunder på Lånekontorets auksjon

Gjør profitt på andres uflaks


Lånekontoret i Oslo
holder panteauksjon med jevne mellomrom. Varene som selges er pantsatte gjenstander, der lånet ikke har blitt tilfredsstillende vedlikeholdt. Her er det mulig å legge inn forhåndsbud på internett - omtrent som den danske modellen for budrunder ved boligkjøp, men alle gjenstandene blir auksjonert bort på vanlig måte.

For å by på en av gjenstandene må du først registrere deg som auksjonskunde, få kundenummer og passord. - Du kan legge inn bud helt til klokken fire auksjonsdagen, sier Aage Gjelsvik, auksjonsansvarlig på Lånekontoret i Oslo.

Når du legger inn forhåndsbud er dette hemmelig; de som møter opp på auksjonen får ikke vite hva budet ditt er før den reelle budrunden er over. Er et forhåndsbud høyere, får det tilslaget.

- Får vi ikke bud lik utropssummen eller over blir ikke tingen solgt, sier Gjelsvik. Han forklarer at det også kan lønne seg å være tidlig ute: Er det flere som har bydd samme sum, og denne vinner, går tilslaget til den som bød først.

Neste auksjon er 20. september. Her kan du blant annet by på bunader (fra rundt 5.000 kroner); Rolex-ur til både dame og herre, diverse sølvtøy og smykker.

Hittegods

Politiauksjonene er populære.
Politiauksjonene er populære. Vis mer


Mer enn 10.000 gjenstander passerer gjennom Hittegodskontoret hvert år. Noen av disse gjenstandene spores til eierne, som har meldt dem tapt eller stjålet - men mye av dette auksjoneres bort.

Politiauksjonene holdes fremdeles på gamlemåten; med auksjonarius og klubbe. De er kjent for å være populære - men du kan fremdeles gjøre gode kuppp - særlig på politiets sykkelauksjoner.

Ta kontakt med ditt lokale politikontor for å få vite hvor og når neste auksjon vil bli holdt.

Kilder: NTB, Tollvesenet, Lånekontoret i Oslo,