<b>Ikke bare sko:</b> Shopstyle.com tar seg av grovsorteringen slik at du lettere finner det du leter etter. Foto: Shopstyle.com
Ikke bare sko: Shopstyle.com tar seg av grovsorteringen slik at du lettere finner det du leter etter. Foto: Shopstyle.comVis mer

Gjør netthandel enklere

Shopstyle.com sorterer ut butikkene som sender til Norge.

Handler du utenlandske varer på nettet, vet du at du gjerne må innom mange nettbutikker før du finner det du leter etter. Først må du sammenligne utvalget i de forskjellige butikkene, og deretter må du undersøke om de sender varen til Norge.

Er det Saks, Bloomingdales eller Macy's som sender til Norge? Og hvilken amerikansk nettbutikk sender Nike sneakers? Det finnes svar for den som spør.

Nettjenesten Shopstyle.com gjør mye av sorteringsjobben for deg, i alle fall om du er ute etter klær. Ved å samarbeide med et stort antall nettbutikker i USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike har de laget en god og brukervennlig database for deg som vil handle klær fra sofaen.

Mange søkemuligheter

Dersom du vil søke i den amerikanske (anbefales!) eller den britiske delen, må du søke på engelsk. Dersom du vil benytte deg av tilbudene også fra Tyskland og Frankrike, må du benytte søkeord fra disse språkene.

Det er likevel et minimalt problem fordi du ikke bare har muligheten til å søke på type plagg, men også merke og forretning. Dessuten foreslår søkefeltet de mest brukte kategoriene så fort du begynner å taste inn noe.

Taster du for eksempel inn ordet "jacket" (jakke), foreslår søkemotoren å begrense søket til for eksempel "casual jackets" (fritidsjakker) eller "blue jackets" (blå jakker).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du bare er interessert i salgsvarer, finnes det egne kategorier fra dette der alle varer med prisavslag er sortert innunder varegrupper som for eksempel "shoes on sale" (sko på salg).

Usikker på hva du må betale? Prøv vår importkalkulator

Under fanen "offers" finner du for eksempel informasjon om hvem som tilbyr gratis frakt. Foto: Shopstyle.com
Under fanen "offers" finner du for eksempel informasjon om hvem som tilbyr gratis frakt. Foto: Shopstyle.com Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sender til Norge

Det er to andre fordeler ved Shopstyle.com som vi synes det er verdt å nevne.

For det første så er det enkelt å bla og "vindusshoppe". Siden laster kjapt og du kan enkelt bla deg gjennom søkeresultatene. Selv om varene du søker etter, kommer fra ulike butikker, får du opp bilde samt informasjon om merke, pris og nettbutikk uten at du må klikke deg videre.

For det andre så kan du velge å søke bare blant butikker som sender til Norge. Du vil dessverre se at det begrenser utvalget en hel del, men desto viktigere er det at du slipper å gjøre denne jobben selv.

Enkelt å bla: Du blir ikke lurt inn i andre nettbutikker før du har funnet varen du er interessert i.  Foto: Shopstyle.com
Enkelt å bla: Du blir ikke lurt inn i andre nettbutikker før du har funnet varen du er interessert i. Foto: Shopstyle.com Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Toll på klær

Husk at det skal betales toll på klær som innføres til Norge. Varer som sko og solbriller er imidlertid tollfrie. Mer informasjon om dette finner du hos Toll.no
og i artiklene nedenfor.

Les mer om netthandel:

  • Disse varene er tollfrie
  • -Slik slipper du toll og moms
  • Tollreglene gjør netthandel vanskelig
  • Her slipper du fraktkostnadene

  • Denne artikkelen har også tidligere vært publisert på DinSide.