Gjør julehandelen på tirsdag

Da er det minst kø i butikkene, ifølge tall fra Nordea.

Tirsdag er dagen da du bør vurdere å legge juleshoppingen. Unntaket er siste tirsdagen før jul, da er butikkene stort sett fulle alle dager. Foto: Colourbox
Tirsdag er dagen da du bør vurdere å legge juleshoppingen. Unntaket er siste tirsdagen før jul, da er butikkene stort sett fulle alle dager. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå før jul er det kanskje mange folk i butikkene uansett når du handler, men noen dager er større sjanse for å få handlet med litt mindre folk rundt deg. Vil du unngå kø og kaos i butikker og kjøpesentra, bør du handle på en tirsdag.

Tirsdag er nemlig den hverdagen da norske bankkort blir brukt færrest ganger. Dette ifølge kortstatistikk fra Norges nest største bank, Nordea.

Bare en dag i uken blir bankkortene brukt mindre enn tirsdager. Kanskje ikke så overraskende blir mange norske bankkort liggende i lommebøkene på søndager. Selv i søndagsåpne tider før jul, går kortbruken ned ved ukeslutt.

Julegavetips: ÅRETS JULEGAVE 2011

Lurt å handle på kvelden

Vil du at betjeningen skal ha litt bedre tid til deg, bør du altså handle i morgen, skal vi tolke Nordea-statistikken rett. Dagtid er naturligvis å foretrekke for alle som har mulighet til å handle da. Men også sent på kvelden kan være en god tid for deg som liker å handle «alene».

Enkelte butikker melder nemlig om at sent på kvelden, og spesielt lørdag kveld, er det færre mennesker enn resten av døgnet. Mange butikker og kjøpesentra utvider åpningstidene før jul, enkelte steder kan du faktisk shoppe fram til midnatt, slik at om du ikke må legge deg tidlig, har du flere mulighet til å handle en normalt.

Unngå klokken 13.00

DinSide har tidligere skrevet om hvilke tidspunkter du bør unngå å handle på. Ikke overraskende er det lørdager folk bruker kortene sine mest.

Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) og BankAxept viser at lørdag mellom klokken 13.00 og 15.00 går norske kort varme i betalingsterminalene. På det verste blir norske bankkort dratt rundt 200 ganger i sekundet i dette tidsrommet.

Den aller verste dagen i året er 22. desember. Dagen før og dagen etter ligger hakk i hel på statistikken. Det er altså ingen myte at folk venter til siste liten med juleshoppingen.

Kjøp på nett før fredag

Liker du ikke stress og mas i butikkene og kjøpesentra, kan du alltids handle på nettet. Det er ikke for sent.

Posten anbefaler å sende juleposten før 16. desember, for at den skal rekke frem i tide. Den samme datoen er også frist i mange store nettbutikker, for å få varen frem i tide før jul.Likevel vil vi anbefale å bestille varene allerede nå, slik at det ikke blir noen problemer med forsendelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!